Hoppa till innehåll

Enhetschef för Insats och Ledning

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Har du erfarenhet som arbetsledare, projektledare, verksamhetsutvecklare, jobbar med personalfrågor eller som chef? Drivs du av att jobba med utvecklingsfrågor inom operativ räddningstjänst? Då kanske du är nyfiken på vår tjänst som chef för enheten Insats och Ledning.

Jämtlands räddningstjänstförbund driver räddningstjänstverksamhet på uppdrag av länets åtta kommuner. En heltidsstation i Östersund tillsammans med 34 RiB-stationer och nio räddningsvärn omfattar cirka 550 personer vilket innebär att förbundet är en av Sveriges största räddningstjänst-organisationer. Det geografiska området innefattar både stadsmiljö och glesbygd, sjöar och fjäll. Turism, teknisk innovation och klimatförändringar innebär ständig förändring av riskbilden och förbundet jobbar ständigt med justering av operativa förmåga för att möta dessa förändringar.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Insats och Ledning ansvarar du för medarbetare, ekonomi och verksamhet inom enhetens område. Du arbetsleder fem teamchefer samt olycksutredare och administratör som tillsammans med dig arbetar uppföljande och återkopplande med insatsverksamhet. Du driver och följer upp aktiviteter och ser till att enheten arbetar utifrån uppställda mål.

Viktiga uppgifter är bland annat att driva utveckling genom att samordna våra operativa funktionsområden, tillvarata och sprida lärdomar från inträffade händelser samt säkerställa personal- och schemaplanering inom enheten. Du ansvarar även för att fortlöpande följa ändringar i förbundets riskbild och säkerställer att vår förmåga balanserar dessa risker på både kort och lång sikt. Vidare arbetar du med att utveckla enhetens arbetssätt och arbetsmetoder samt samverkar med vår förebyggandeavdelning i frågor som tangerar båda avdelningarnas verksamhetsområden.

Du är direkt underställd avdelningschefen för Räddningsavdelningen. Tillsammans med avdelningens övriga enhetschefer bidrar du till att driva och utveckla verksamheten inom avdelningen.

Kvalifikationer

Du har:

  • Arbetat som arbetsledare, projektledare, med verksamhetsutveckling eller som chef
  • Relevant erfarenhet inom räddningstjänstverksamhet, brandingenjörsutbildning med MSB:s påbyggnadsutbildning alternativt ledningskurs 2 eller motsvarande.
  • God förmåga att formulera dig i tal och skrift
  • God datorvana

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi förväntar oss att du kan:

  • Självständigt driva och följa upp projekt och arbetsprocesser samt utveckla enhetens verksamhet på strategisk nivå.
  • Delegera arbetsuppgifter och jobba aktivt med återkoppling och uppföljning.
  • Säkerställa en tydlig struktur i arbetet genom dokumentation och kommunikation.
  • Bidra till förbundets utveckling och ha förståelse för hela förbundets uppdrag och behov.

Körkort med behörighet lägst B är ett krav.

Jämtlands Räddningstjänstförbund har som mål att öka mångfalden. Vi värdesätter därför den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Urvalsprocess

Urval kommer att ske efter ansökningstiden gått ut. För personer som går vidare från intervjudelen är nästa steg att genomföra kompetensbaserade tester online. Därefter kontaktas referenser som lämnas av den sökande.

Anställning och villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, provanställning kan komma att tillämpas. Lön och övriga anställningsvillkor enligt avtal. Tjänsten kräver att du genomgår säkerhetsprövning vilket innebär att du är svensk medborgare.

Tjänsten kan komma att kombineras med operativ funktion inom det gemensamma ledningssystemet Räddningsregion MittNorrland.

Tjänsten är stationerad i Östersund.

Ansökan

Skicka dina ansökningshandlingar till rekrytering@rtjamtland senast 18 augusti 2024, märk den med ”Enhetschef, Insats och Ledning”

Bifoga CV och personligt brev.

För ytterligare information

Johan Wickenberg, Tf Räddningschef, 063-14 80 40, johan.wickenberg@rtjamtland.se

Fackliga företrädare

Martin Jonsson, Sveriges ingenjörer, 063-14 80 74, martin.jonsson@rtjamtland.se

Monica Landin, Vision, 063-14 80 34, monica.landin@rtjamtland.se

Jonas Björid, Kommunal, 070- 298 08 02, jonas.bjorid@rtjamtland.se

Per Rosén Sjölund, BRF, 076-632 66 65, per.rosen.sjolund@rtjamtland.se

Mikael Hagberg, Ledarna, 063-14 80 78, mikael.hagberg@rtjamtland.se

Om du har frågor, maila gärna då de flesta är på semester. Svar kan dröja.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se