Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Upphandlare Östersunds kommun

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Östersunds kommun, Teknisk Förvaltning söker

Upphandlare - Var med och bygg Östersund!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med månadslön och god möjlighet till distansarbete.

Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

Var med och bygg viktiga samhällsfunktioner - både för våra medborgare och för kommunens verksamheter. Teknisk förvaltnings verksamhet är väldigt bred. Vi jobbar med allt ifrån parkskötsel, återvinning och underhåll av fastigheter till snöröjning, mark- och anläggningsjobb, vattenrening, tillagning av måltider, städ och renhållning.

Kommunen är miljöcertifierad enligt miljöledningsystemet ISO 14001, och förvaltningens miljöpåverkan kommer främst från inköp och upphandling, och bygg- och anläggningsprocessen.

Arbetsplatsbeskrivning

Tjänsten är placerad på Projektenheten på Teknisk förvaltning. Enheten består av 20 medarbetare i form av projektledare för bygg och anläggningsprojekt, intern projektledning samt ekonom och säkerhetsingenjör.

Projektenhetens uppdrag är att tillhandahålla projektledare, biträdande projektledare och specialister inom tekniska nämndens verksamhet samt övriga förvaltningar inom kommen.

Vi söker nu en upphandlare. Som bl.a. kan hjälpa oss med ett antal större byggprojekt under de närmaste åren.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av att planera, genomföra, följa upp och utvärdera upphandlingar enligt LOU, avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning samt direktupphandlingar. Du planerar självständigt, leder och genomför inköp från behovsanalys till avtalstecknande och leverantörs- och avtalsuppföljning. Du hanterar flera projekt i olika faser samtidigt. Uppdragen genomförs i nära samarbete med olika beställare från olika delar av Teknisk förvaltning och övriga kommunen där vana och kompetens inom inköp varierar stort.

Du kommer att arbeta nära Verksamhetscontroller för inköp på förvaltningen, Upphandlingsstrateg på Kommunledningsförvaltningen och det gemensamma upphandlingskontoret som Östersund har tillsammans med övriga kommuner i länet.

I din roll ingår ansvar för att utveckla arbetet med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet i upphandlingar och inköp.

Tjänsten är under utveckling och det finns goda möjligheter att påverka rutiner, arbetssätt och inriktning för rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial examen med teknisk, ekonomisk och / eller juridisk inriktning eller motsvarande kunskap som bedöms relevant för tjänsten.
 • Erfarenhet av upphandlingar inom fastighets-, entreprenad, konsult-- eller transportsektorn
 • Utbildning eller erfarenhet inom ett eller flera av AMA AF, standardavtalen AB04, ABT06 och ABK09
 • Mycket god förmåga att kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift och god förmåga att kunna uttrycka dig på engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har:

 • Kunskaper om bygg- och anläggningsprojekt
 • Erfarenhet av att arbeta med kravställningar inom hållbarhetsområdet
 • Erfarenhet av kravställning kopplat till säkerhetsområdet
 • Erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete
 • Erfarenhet av arbete med processutveckling
 • Erfarenhet av digitalt upphandlingssystem
 • Allmän projektledarkunskap
 • Erfarenhet av dynamiska inköpssystem
 • Erfarenhet av LOU-upphandlingar

För att lyckas i ditt arbete är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad dina kollegor gör, vad som påverkar deras arbete och vad som är deras drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat, självständigt och med god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut. Du kommunicerar på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga både muntligt och skriftligt och du har goda datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en trevlig och engagerad arbetsgrupp och kreativ miljö där samarbete är en del av en dynamisk vardag.

Kommunen erbjuder förmåner i bland annat Friskvårdsbidrag, Förmånsportal och möjlighet till semesterväxling.

Ansökan och kontakt
I denna rekryteringsprocess har Östersunds kommun valt att samarbeta med Adecco. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult: Stefan Wangdell på stefan.wangdell@adecco.se eller 076-138 48 17. Om du har frågor angående din ansökan, vänligen kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan i PDF format. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Kontaktpersoner

Fackliga representanter: se kommunens hemsida

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Sista ansökningsdag

2024-08-04

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande innan ansökningstidens utgång. Tillsättande av tjänsten kan komma ske innan ansökningstidens utgång. Tillträde enligt överenskommelse.

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!