Hoppa till innehåll
Örnsköldsviks kommun logotyp

Förvaltningschef

Sista ansökningsdag
07 oktober 2024 (36 dagar kvar)
Publiceringsdatum
26 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du redo för en ny utmaning och har ett genuint intresse av att skapa god service till våra medborgare?

 

Vi söker nu dig som vill axla rollen som förvaltningschef där du blir en viktig del för att vidareutveckla och bygga ett hållbart Örnsköldsvik genom kunskap, engagemang och serviceanda. Örnsköldsviks kommun är en stor arbetsgivare med cirka 5 500 medarbetare och 150 olika yrkesroller inom en rad olika områden. Samhällsbyggnadsförvaltningen har drygt 300 anställda och dess uppdrag är att aktivt verka för att bygga en hållbar kommun med god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik. Verksamhetsområden inom förvaltningen är bla översikt- och fysisk planering, livsmedel och miljö, trafik och park samt kultur och fritid.

För oss kommer alltid invånaren först. I vår rekrytering av medarbetare utgår vi från människors lika värde och ser olikheter som en tillgång. 

 

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef kan du förvänta dig ett inspirerande arbetsliv med ständigt nya utmaningar. Som förvaltningschef är du direkt underställd kommundirektören och leder förvaltningen utifrån lagkrav och det politiska uppdraget. Förvaltningen rapporterar till två nämnder; Samhällsbyggnadsnämnden samt Kultur och fritidsnämnden. Du arbetar nära de politiska företrädarna i nämnderna och förväntas förmedla och verkställa de beslut som politikerna fattar. Du har tre direkt underställda avdelningschefer samt en stabschef. Tillsammans med ekonomi- och personalchef samt IT-strateg så utgör ni förvaltningens ledningsgrupp.

I ditt uppdrag ingår ett övergripande ansvar för förvaltningens kvalitet, de tre hållbarhetsperspektiven, ekonomi och resultat. Utifrån ett helhetsperspektiv förväntas du arbeta målinriktat med att leda, organisera, samordna, utveckla och följa upp verksamheterna så förvaltningens och kommunens totala resurser används så effektivt som möjligt. I rollen som förvaltningschef samarbetar du också med dina linjekollegor för att säkra och effektivisera kommunövergripande processer med bäring på verksamhetsområdet. Du kommer ingå i kommunkoncernens ledningsgrupp. Uppdraget ställer krav på ett strukturerat och strategiskt arbetssätt samt god kommunikativ förmåga, där du utövar ett tillitsbaserat ledarskap i nära samverkan med underställda chefer och fackliga organisationer. Utöver det interna arbetet kommer du ha kontakt med en rad externa aktörer.

 

Kvalifikationer

Personlig lämplighet värderas högt i denna rekrytering. Krav är att du har akademisk utbildning med relevant inriktning eller likvärdig arbetslivserfarenhet, samt har dokumenterad erfarenhet från chefs-/ledarbefattning med ekonomi- och personal- och arbetsmiljöansvar.  God språklig förmåga i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift förväntas. B-körkort krävs i tjänsten. Du känner dig bekväm i dialogen med såväl medarbetare, politiker som medborgare och du anpassar ditt budskap efter målgruppen. Du är en god arbetsgivareföreträdare som är lösningsorienterad och självständigt med hög integritet värnar om förtroendefulla relationer. Tjänsten avser heltid och placeringsort är Örnsköldsvik. Örnsköldsviks kommun värnar om att vara en flexibel arbetsgivare för att få både arbetsliv och privatliv att fungera så bra som möjligt därför finns viss möjligheten att arbeta på distans.

Är detta ditt nästa steg i arbetslivet? Skicka in din ansökan redan idag!

 

Jobba med oss – Välkommen till Örnsköldsviks kommun
Inspireras av att bo och leva i Örnsköldsvik – Välkommen till Örnsköldsviks kommun

 

Din ansökan

Dina ansökningshandlingar bestående av cv och personligt brev skickar du in via OnePartnerGroup.se.  Sista ansökningsdag är 2024-09-29 I denna rekrytering kan personlighetstester och bakgrundskontroll förekomma. I Örnsköldsviks kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan förekomma. OnePartnerGroup behandlar samtliga ansökningar för denna tjänst lokalt hos OnePartnerGroup och endast de kandidater som går vidare i processen kommer efter dialog att presenteras för vår uppdragsgivare. Observera att vi inte behandlar ansökningar inkomna via mail på grund av GDPR. 

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Vedman, VD OnePartnerGroup på 0660-689 602, malin.vedman@onepartnergroup.se

Fackliga företrädare Örnsköldsviks Kommun: 

Johanna Martinell, SACO 0660-886 66, Malin Strömberg, Vision 070-19 09 024, Stefan Westberg, Ledarna 0660-885 07

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega I karriären när du söker jobb. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö I söder till Kalix I norr, finns vi alltid nära dig. 

Örnsköldsviks kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 oktober 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.