Hoppa till innehåll

Mättekniker Nordic Flanges

Publiceringsdatum
24 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nordic Flanges Group är en ledande leverantör av industriflänsar i Norden. Företaget tillverkar flänsar och andra specialprodukter för rörsystem i rostfria stål, kolstål, aluminium och titan. Vår vision är att vara det naturliga valet vid krav på snabba leveranser och hög flexibilitet. Kunderna är i stor utsträckning globala industriföretag och våra produkter exporteras till stora delar av världen.

Vid produktionsanläggningen i Örnsköldsvik smids flänsämnen som maskinbearbetas till färdiga flänsar. Företaget har ett eget labb för materialprovning.

Nordic Flanges investerar för framtiden och utökar nu sin grupp av produktionstekniker i Örnsköldsvik från två till tre personer. Välkommen med din ansökan!

För mer information besök www.nordicflanges.com.

Som mättekniker ansvarar du för att kvalitetssäkra nya och befintliga produkter mot kundens underlag och ta fram mätprotokoll och kontrollinstruktioner samt att godkänna artiklar. En del i uppdraget är att kommunicera de resultat som inte kan godkännas till teknikavdelningen/produktionsledning. I uppdraget ingår ansvaret för att mätutrustning hanteras på ett korrekt sätt och att kalibreringar blir utförda. Du har ansvar förfunktionen att göra mät-program och utföra mätningar både med mätmaskin och handmätdon. En viktig del i arbetet uppmätningar och godkännande av utfallsprover.

Nordic Flanges kapar och smider billets till flänsämnen i två smideshammare. Därefter maskinbearbetas dessa till färdiga flänsar. Företaget har en maskinavdelning med 14 maskingrupper där det huvudsakliga arbetet är svarvning och borrning. Maskinparken är modern och har flera automationer. Vi arbetar i korta serier, oftast 1-400 detaljer med ständigt nya artiklar efter specifika kundkrav och även standardprodukter. I labbet kontrolleras materialets egenskaper så som slag, drag och korrosionsprovning.


Arbetsuppgifter

• Programmera och utföra mätningar i mätmaskin.

• Mätningar med handmätdon.

• Dokumentation av utförda kontroller.

• Administrera kvalitetsdokumentationen.

• Ritningsgranskning och tekniskt stöd mot sälj och marknad.

• Delta i utvecklingen av vår kvalitetskontroll.

• Delta i projekt.


Din profil

Du har ett stort tekniskt intresse och är intresserad av att arbeta med kvalitetsfrågor och mätsystem. Du som söker ska vara strukturerad, flexibel samt analytisk i ditt arbetssätt.

En positiv inställning och god social förmåga är viktigt då du arbetar mycket tillsammans med produktionspersonal och har många kontaktytor i företaget

Du ska ha erfarenhet av mätteknik inklusive form och läge inom tillverkningsindustri, gärna skärande bearbetning. Detta kan vara ett utvecklingssteg för dig som är erfaren operatör med rätt erfarenhet.

Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska och har god datorvana. Erfarenhet i affärssystem Monitor är meriterande.


Vi erbjuder

Ett spännande och omväxlande arbete där du har stora möjligheter att påverka och förbättra. Vi är inne i ett förändringsskede där andelen specialprodukter ökar snabbt vilket ställer nya och större krav på vår kvalitetskontroll. Du kommer bli en viktig del i utvecklingen av detta arbete.

Möjligheter till personlig utveckling genom utbildning och arbete inom kanske nya områden.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsätts innan ansökningstidens utgång.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se