Hoppa till innehåll
Nordic Flanges AB logotyp

Ekonomiansvarig

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Ekonomiansvarig till Nordic Flanges AB Själevad – Söker Du en självgående och operativ roll med ansvar för hela redovisningen?

 

Vi söker en erfaren och engagerad Ekonomiansvarig till Nordic Flanges AB, ett bolag inom en börsnoterad nordisk koncern som producerar industriflänsar och industrikomponenter.  Denna roll innebär ett omfattande ansvar för den löpande redovisningen, lagerredovisning, och månadsbokslut för den svenska delen. Du kommer att arbeta i en operativ, hands-on roll där du har möjlighet att påverka och ta egna initiativ från dag ett.

Läs mer om Nordic Flanges på: nordicflanges.com

 

Om rollen:

Denna tjänst är primärt operativ med fokus på att självständigt hantera ekonomin och redovisningen. Du kommer att ha det löpande samordningsansvaret för en ekonomiassistent och ett nära samarbete med koncern CFO, där rapportering sker till koncern CFO. Rollen innebär också samarbete med CFO i Finland. Tjänsten är på heltid och placeringsort är Själevad. Du kommer att ansvara för de 2 svenska bolagen och säkerställa att redovisningen följer gällande lagstiftning och god redovisningssed. På Nordic Flanges AB kommer du delta i utveckling av ERP-systemet Monitor i samråd med övriga ekonomiteamet i koncernen. 

 

Några av dina arbetsuppgifter:
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut, inklusive inrapportering i koncernens konsolideringssystem samt upprättande av årsbokslut.
  • Löpande resultatanalyser och kostnadsbedömningar.
  • Korrekt bokföring av lagervärden i samband med månadsbokslut och ekonomisk avstämning av konton.
  • Hantering av koncernens cash-pool.
  • Självständigt upprättande av likviditetsprognoser, moms- och skattedeklarationer samt framtagande av statistik till verksamheten. 
  • Kravhantering, kreditbedömning och ansvar för kund- och leverantörsreskontra.
  • Diverse ad-hoc relaterade analyser och projekt vid behov.

 

Kvalifikationer och erfarenhet:
  • Gedigen erfarenhet inom redovisning, med fokus på produktionsverksamhet.
  • Starka kunskaper i Excel, inklusive pivottabeller.
  • Erfarenhet av lagerredovisning och förmåga att självständigt analysera och dra slutsatser.
  • Hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att proaktivt driva förbättringar.
  • Erfarenhet av ERP-systemet är ett krav, meriterande om du jobbat med Monitor, gärna både versionerna G4 och G5.
  • Kunskaper inom controlling och intresse för att arbeta nära verksamheten är meriterande.

 

Vem är du?

Relevant ekonomisk utbildning är meriterande, men vi värderar praktisk erfarenhet och självgående förmåga högre. För att vara lyckosam i denna roll krävs att du har minst några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du noggrann och strukturerad och trygg med att ge din bild av situationen utefter dina analyser. Dina personliga egenskaper kommer att väga tungt i denna rekrytering. 

Vi erbjuder: En spännande och ansvarsfull roll i ett dynamiskt företag med höga kvalitetskrav och korta deadlines och team-baserat arbetssätt. Du får möjligheten att arbeta nära produktionen och bidra direkt till företagets framgång.

 

Din ansökan

Dina ansökningshandlingar bestående av cv och personligt brev skickar du in via OnePartnerGroup.se.  Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2024-09-29. I denna rekrytering kan personlighetstester och bakgrundskontroll förekomma. Observera att vi inte behandlar ansökningar inkomna via mail på grund av GDPR.  Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Vedman, VD OnePartnerGroup på 0660-689 602, malin.vedman@onepartnergroup.se

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega I karriären när du söker jobb. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö I söder till Kalix I norr, finns vi alltid nära dig. 

Nordic Flanges AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.