Hoppa till innehåll
Besikta Bilprovning logotyp

Besiktningstekniker till vår station i Örnsköldsvik

Sista ansökningsdag
09 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
26 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vill du ha ett socialt arbete där du får använda ditt tekniska kunnande och samtidigt ha mycket kundkontakt? Då är detta jobbet för dig! Vi på Besikta Bilprovning söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att besikta fordon. Vi tillhandahåller en omfattande grundutbildning som gör att du kan certifieras och lyckas i din nya roll. Som besiktningstekniker får du använda ditt tekniska intresse varje dag, samtidigt som du skapar långsiktiga kundrelationer. Känn stolthet i att bidra till ökad trafiksäkerhet i Sverige.

Arbetsuppgifter

Hos Besikta kommer du att ha varierande arbetsuppgifter som besiktningstekniker. Huvudsakligen fokuserar arbetsuppgifterna på säkerhet och noggrann kontroll av fordon för att säkerställa att fordonen uppfyller de säkerhetskrav som myndigheterna ställer. Vid sidan av de tekniska kontrollerna kommer du att ha mycket kundkontakt. Det är viktigt att kunna förmedla information på ett tydligt och trevligt sätt. samt hantera en tidvis hektisk arbetsmiljö.

Vem är du?
Vi söker dig som är noggrann och ansvarsfull för att kunna utföra detaljerade kontroller av fordon på ett tillförlitligt sätt. Din höga grad av noggrannhet och ansvarskänsla säkerställer att besiktningarna följer de fastställda säkerhetskraven och att inga detaljer förbises. Du har ett kommunikativ förmåga och du trivs att arbeta med nära kundkontakt. Du kan förmedla information på et tydligt sätt samt hantera olika typer av människor på ett professionellt sätt. Detta bidrar till att skapa en positiv kundupplevelse och underlättar i arbete i en tidvis hektisk miljö. Ett tekniskt intresse och en god förståelse för fordonsteknik är fördelaktigt för att lyckas i rollen som besiktningstekniker. Ditt genuina intresse för teknik och fordon för att du lätt håller dig uppdaterad och insatt i de senaste föreskrifterna och tekniska utvecklingarna inom branschen. Flexibilitet och förmåga att anpassa sig till en förändringar är också egenskaper vi värdesätter. Du bör kunna hantera hektiska perioder och arbeta effektivt.
  • God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
  • Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
  • God fordonskunskap
  • Data- och mobilvana
  • B körkort (manuell)
Meriterande
  • Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
  • Fordonsteknisk bakgrund
  • Arbetslivserfarenhet från liknande bransch
Om tjänsten
Vi erbjuder en heltidstjänst med sex månaders provanställning, därefter tillsvidareanställning och individuell lönesättning. Arbetstiderna varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer. Tillträde sker enligt överenskommelse och vi kommer att påbörja urval efter sista ansökningsdag.

Vi är oberoende och opartiska
Vi är ackrediterade av Swedac som är en statlig myndighet som kontrollerar att vi agerar opartiskt och oberoende. Därför gör vi bakgrundskontroller och riskbedömningar vid alla våra rekryteringar. I vår bakgrundskontroll ingår utdrag ur belastningsregister samt betalningsanmärkningar. Givetvis ber vi om ditt godkännande innan vi genomför riskbedömningen.

Ansök nu och bli en del av vårt engagerande team som arbetar för att göra Sverige till en säkrare plats!

Vi välkomnar sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder, och det avgörande för oss är att du delar våra grundläggande värderingar GAS - Glädje, Ansvar och Stolthet i arbetet med kollegor och i mötet med våra kunder.
Besikta Bilprovning logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen.

Besikta Bilprovning Sverige har ett stort stationsnät med 200 stationer på 164 orter runt om i landet. Ambitionen är att bli "din lokala bilprovning" och därför fortsätter vi att utöka till nya områden.

Vi erbjuder besiktning av de flesta typer av fordon, från bil och MC, till tunga fordon som lastbil, buss och släp. Utöver kontrollbesiktningen erbjuder vi också våra kunder extra trygghetskontroller genom våra tilläggspaket, där vi ger din bil en genomgång utöver det vanliga.