Hoppa till innehåll

Länshemslöjdskonsulent - hård slöjd

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Örebro läns museum är inne i ett spännande skede. Vi har påbörjat processen mot en nyöppnad museibyggnad fylld med nya utställningar med konst, kulturhistoria och erbjudanden för många olika målgrupper. Slöjdområdet är en integrerad del av museet och vi vill att det ska synas och märkas i vår verksamhet. Museet är just nu stängt för renovering men under tiden möter vi våra besökare på andra platser i hela Örebro län. Slöjdkonsulentverksamheten omfattar en tjänst för textil slöjd och en för det hårda materialområdet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är en engagerad och erfaren slöjdkonsulent och brinner för slöjdområdets alla delar: historia, material, tekniker och hållbarhet. Du har pedagogiska erfarenheter och finner glädje i att förmedla och lära ut.

Som slöjdkonsulent kommer du att arbeta i möten med människor i olika åldrar, såväl amatörer som yrkesutövande slöjdare, pedagoger, barn och unga, och slöjdintresserad allmänhet, samt civilsamhällets olika organisationer inom slöjd och kulturområdet. Du är insatt i slöjdområdets betydelse och roll i samhället och du ska kunna kommunicera och entusiasmera flera olika målgrupper.

Som person är du är välkomnande och har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du ska också kunna representera museet och samverka med andra organisationer i olika sammanhang både i länet och nationellt.

Om jobbet

Örebro läns museum är ett kulturhistoriskt museum och vi arbetar brett och ämnesövergripande i många olika sammanhang, inte minst med hållbarhetsfrågor. Här finns en inspirerande arbetsmiljö, med olika kompetensområden.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att planera och genomföra slöjdkonsulentverksamhet både självständigt och i samarbete med en kollega inom det textila materialområdet. I arbetet ingår att vara både strategisk och operativ. För den operativa delen är djupa och dokumenterade kunskaper i slöjdområdet viktiga, då handledning i workshops, föreläsningar och rådgivning är en del av arbetet. Den strategiska delen innebär att bland annat att kunna ha och ge perspektiv på slöjden som kunskapsområde och applicera ämnet i andra sammanhang, inte minst hållbarhetsfrågor.

Din bakgrund

Du har dokumenterad och adekvat utbildning och erfarenhet inom slöjdområdet. Du kan ha examen från Sätergläntan - institutet för slöjd, Göteborgs universitet - Ledarskap inom slöjd och kulturhantverk eller liknande utbildning. Erfarenhet av projektledning och strategiskt utvecklingsarbete inom ämnet är meriterande.

Vi förutsätter att du har teoretisk och metodisk kompetens inom det pedagogiska

ämnesområdet och har erfarenhet av att använda dina kunskaper i praktiken.

Vidare har du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Motsvarande kunskaper i engelska är meriterande. Tjänsten kräver att du är kreativ, noggrann och självständig, har god social kompetens och förmåga att samarbeta i olika sammanhang, både internt och med externa aktörer.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på Enheten för bebyggelse och slöjd. Arbete på helger kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % av heltid. Arbetstidens förläggning sker i överenskommelse med enhetschef. B-körkort är ett krav. BE-körkort är meriterande.

Ansökan

Sista ansökningsdag 20 augusti 2024.

Om anställningen

Tillsvidaretjänst 50 %. Tillträdesdag hösten 2024/vintern 2025 enligt överenskommelse.

Provanställning tillämpas.

En ansökan till Örebro läns museum är en allmän handling.

Örebro läns museum har kollektivavtal genom Sobona.

Arbetsställe

Örebro läns museum, Kaserngården 6, Örebro

Kontakt

Lars Petersson, slöjdkonsulent och Enhetschef bebyggelse och slöjd.

lars.petersson@olm.se Telefon: 019-6028767

Fackliga företrädare

Johanna Björck, DIK

Telefon: 019-602 87 11

Per Torgén, Vision

Telefon: 019-602 87 20

Anneli Ikola, Vision Telefon: 019-602 87 59

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
20 augusti 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se