Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Telekomtekniker till Örebro

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om tjänsten

Var med och bygg upp markteleförmågan vid Örebros Garnison. Som tekniker med inriktning mot Försvarets telenät (FTN) erbjuds du ett arbete med stor variation och komplexitet.

Om enheten

FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

FMTIS Genomförandeavdelning Örebro ingår i FMTIS Genomförandeenhet Väst där även GA Halmstad, GA Göteborg, GA Skövde, GA Karlsborg och GA Såtenäs ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll av Försvarsmaktens tekniska kommunikationsutrustning som består av radiolänk, optofiber, växlar, routrar och switchar. Arbetet utförs både enskilt och i arbetslag. Arbetet innebär att till stor del arbeta vid Försvarsmakten anläggningar främst i västra Sverige samt mindre förkommande i övriga delar av landet. Andra typer av tjänsteresor, utbildningar och övningar förekommer också.

Tjänsten innebär arbete på höjd, där godkänd klätterbehörighet är ett krav. Därför kommer det under provanställningen genomföras medicinsk kontroll samt utbildning för arbete i master och torn.

Vi erbjuder dig följande

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning inom området el/tele, data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med stort eget ansvar och att självständigt planera ditt arbete. Du är flexibel och tar gärna egna kreativa initiativ i det vardagliga arbetet. Vidare ser vi att du är en god lagkamrat med god samarbetsförmåga. Arbetet utförs både enskilt och i grupp, det är därför viktigt att du trivs med den blandningen. Vi ser också att du har ett stort tekniskt intresse för att trivas hos oss.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom områdena tele-, nätverks-, datakommunikation samt IT.
 • Yrkeserfarenhet av arbete med kabel och kontaktdon
 • Kunskaper om optoteknisk utrustning.
 • Godkänd klättringsutbildning för arbete med stor nivåskillnad enligt AFS 2019:3 71§
Övrigt

Civil tillsvidareanställning som inledas med sex månaders provanställning. Under perioden kommer medicinsk kontroll samt utbildning genomföras för arbete i master och torn. Dessa ska vara godkända inom provanställningstiden och är ett krav för att tjänsten ska övergå i en tillsvidareanställning. Mer information om detta ges vid en ev. anställningsintervju.

Arbetsort: Örebro

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

I Försvarsmakten benämns befattningen teleingenjör.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Niklas Dellevåg.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Caroline Nilsson

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren