Hoppa till innehåll

Elektronikkonstruktör till BAE Systems Bofors AB

Publiceringsdatum
26 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

BAE Systems Bofors AB befinner sig i en spännande fas och letar nu efter Elektronikkonstruktörer. Har du erfarenhet av Elektronikkonstruktion och vill arbeta med världsledande teknologi, på ett företag med hög kompetens och engagerade och familjära medarbetare? Då är denna utmaning för dig!

På BAE Systems får du chansen att arbeta med både framtidens innovationer och beprövad teknik som elektronikkonstruktör. Du kommer att uppleva en varierande vardag där du engagerar dig i hela utvecklingscykeln, från förstudier och ritningar till prototyptester – både i labbmiljö och på provskjutningsfältet.

BAE Systems är en världsledande koncern inom försvarsindustrin med över 90 000 anställda globalt. BAE Systems Bofors AB i Karlskoga tillverkar artilleripjäser, marina system, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem, och fungerar även som en nationell resurs med unik expertis inompjästeknologioch ammunition.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad inom företagets Utvecklingsavdelning i sektionen El- och Elektronikkonstruktion som består av ett 30-tal kollegor med kompetens inom el, elmekanik och elektronik. Gynnsamt orderläge och intressanta nyutvecklingsprojekt står för dörren och därförsöker vi flera elektronikkonstruktörer till sektionen. Ett projekt pågår, som under en treårsperiod ämnar ta fram nästa generations pjäsdator varför behovet av ytterligare kompetens är nödvändig. Vi är därför intresserade av dig med djup kompetens och mångårig erfarenhet inom elektronikkonstruktion liksom dig som är i början av karriären.

Arbetsuppgifter:

 • Analog och digital elektronikkonstruktion (VHDL)
 • Kraftelektronikkonstruktion
 • Flexkortskonstruktion
 • RF- och antennteknik
 • Utveckling av programvara med och utan RTOS
 • Arbete med att integrera konstruktionslösningarna mot slutprodukternas övriga systemdelar tillsammans med sektionens elmekanik- och elsystemingenjörer.

Då vi söker olika kompetens- och erfarenhetsnivå finns stor möjlighet till anpassning i arbetsuppgifterna som normalt sett innefattar:

 • Systemering
 • Schemaritning, layout och programmering
 • Framtagning av prototyper
 • Genomförande av test och verifiering
 • Validering
 • Arbete med integration och dokumentation
 • Konstruktionsansvar

Kvalifikationer

 • Högskole- eller universitetsutbildning inom elektronik/elektroteknik. Om du har förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet, uppmuntrar vi även digatt ansöka.
 • Kunskaper i CAD-verktyget Solid Edge eller motsvarande.
 • Svenska och engelska, i både tal och skrift, då företaget ingår i en internationell koncern

Det är meriterande om du har erfarenhet ifrån både hård- och mjukvara för inbyggda system samt styr- och reglerteknik.

BAE Systems fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att vi ska bli en bra matchning behöver du vara en person som drivs av utveckling och gillar att ta egna initiativ, oavsett om det kommer till att starta i gång något nytt eller att söka upp nödvändig information. Du är självgående och van att arbeta i team samt har förståelse för vikten av god kommunikation.

BAE Systems erbjuderHos BAE Systems får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man ständigt utmanas med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar de på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.

Personliga egenskaper:

Som person är du drivande, nytänkande, ansvarstagande, strukturerad och tycker om att jobba i en kreativ miljö. Tjänsten kräver god initiativförmåga, förmåga att arbeta strukturerat, liksom ha lätt för att samarbeta och kommunicera. Givetvis kan du även planera och dokumentera ditt arbete.Övrigt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Placering: Karlskoga, Karlstad eller Örebro

Låter detta som en intressant möjlighet för dig? Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag! Urvalet sker löpande

I denna rekrytering samarbetar BAE Systems med med A-hub, vid frågor om processen vänligen kontaktaAlexandra Bugday,Alexandra@a-hub.se

Läs mer om BAE Systems här:

About Us | BAE Systems

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
13 oktober 2024 (111 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se