Hoppa till innehåll

Säkerhetsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Sista ansökningsdag
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark

Om rollen

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu söker vi en Säkerhetsingenjör till Strålsäkerhet på Forsmarks Kraftgrupp.

Avdelningen Säkerhet och Kvalitet (NO) arbetar med att vara granskande, stödjande och kravtolkande kopplat till strålsäkerhet. Avdelningen är stöd till bolagets VD avseende strålsäkerhetsfrågor.

Målsättningen är att bidra till att Forsmark med marginal efterlever krav kopplat till säkerheten samt att vi är pådrivande i att utveckla säkerheten på företaget både kopplat till teknik, verksamhet och kultur.

Enheten Strålsäkerhet (NOS) uppdrag är att, tillsammans med övriga enheter på säkerhetsavdelningen, vara pådrivande för utveckling och upprätthållande av strålsäkerheten på Forsmark. Främst genomförs detta i form av fristående strålsäkerhetsgranskning samt säkerhetsvärderingar av operativa ställningstaganden.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsingenjör kommer du tillsammans med dina kollegor, bl.a. att arbeta med fristående säkerhetsgranskning av säkerhetsrelaterad dokumentation och anläggningsändringar. Arbetet innefattar även tolkning av myndighetskrav, vara sammanhållande för myndighetsäreden samt analys och värdering av säkerhetsarbetet på Forsmark. Även kontakter mot myndigheter och nätverkande både internt och extern i olika sammanhang.

Arbetet ger dig en god helhetssyn över företaget och anläggningarnas säkerhetsuppbyggnad.

Kravspecifikation

Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller innehar motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har god kunskap om kärnkraftverkens konstruktion och/eller drift.

Vi ser att du har erfarenhet från arbete med t.ex. elkraft, säkerhetsanalyser inom reaktorsäkerhet samt innehar lång erfarenhet av arbete med kärnkraftrelaterade frågor.

Stor vikt kommer även att läggas på dina personliga egenskaper och därför är det viktigt att du är ansvarstagande, serviceinriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta samt delar gärna med dig utav dina kunskaper så att gruppen utvecklas. Du behöver vara bra på att kommunicera och ha goda kunskaper både i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Rikard Svensson tfn 076 – 788 11 93

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofie Söder tfn 070 - 237 69 26

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Juha Rintala, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2024.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se