Hoppa till innehåll

Enhetschef Planering - Forsmarks Kraftgrupp

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (16 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark


Om rollen

Är du en relationsskapande ledare som vill arbeta strategiskt med långsiktiga frågor? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för fossilfrihet, och för att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker nu en enhetschef till Planering & Revision på Forsmarks Kraftgrupp.


Om jobbet

Enheten Planering & Revision består av två underliggande grupper; Daglig driftplanering och revisionsplanering samt Långsiktig planering och revisionsledning. Utöver dessa områden ingår Produktionsplanering och Riskhantering i enhetens uppdrag.

Enhetschefens arbete är av strategisk karaktär med långsiktig planering och samverkan som främsta fokusområden. Samverkan sker framförallt med avdelningarna Teknik, Underhåll och Produktion samt motsvarande enhet på Ringhals. Tillsammans med två gruppchefer och ca 30 medarbetare erbjuder tjänsten möjlighet att påverka Forsmarks förutsättningar för säker och stabil drift över tid.

Enhetschefen ingår i ledningsgruppen för avdelning Projekt, Planering och Revision (NN) och rapporterar till avdelningschefen. I rollen ingår att driva flera av avdelningens gemensamma utvecklingsaktiviteter med syfte att nå avdelningens och företagets uppsatta mål.

Enheten har många ansvarsområden fördelat på få individer vilket innebär att utveckling av medarbetare och kompetenssäkring utgör en viktig del i rollen. Du har även ansvar för enhetens ekonomi på både kort och lång sikt.


Kravspecifikation

Om dig

Vi ser gärna att du har:

  • Högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande
  • Ledarerfarenhet och är trygg i din roll
  • Erfarenhet från arbete inom drift, planering, revision, underhåll eller beställarfunktion
  • Vana att representera din avdelning i olika sammanhang (tvärfunktionella forum, granskningar, internrevisioner etc.)
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

God verksamhetskännedom och kännedom om Forsmarks organisation är meriterande.

Vi ser att ditt ledarskap genomsyras av Vattenfalls fokusområden för chefer – Connect people, Accelerate learning & Drive innovation. Du har en driftighet och proaktivitet som skapar framförhållning och stabilitet i verksamheten. Du har även en god förmåga att kommunicera enhetens syfte och mål, och skapar på så sätt ett engagemang hos dina medarbetare. Att samverka och bygga relationer kommer naturligt för dig och du trivs i en roll med många kontaktytor och tvärfunktionell samverkan.

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Toni Hultén tfn 070 618 25 12.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Åsa Vallin tfn 070 277 12 46.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Per Lamell, Ledarna – Henrik Manfredsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2024.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se