Hoppa till innehåll

Överläkare sökes till Beroendecentrum Region Örebro län

Sista ansökningsdag
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi inom beroendevården, specialistpsykiatrin universitetssjukhuset i Örebro, söker en läkare med specialistkompetens inom psykiatri som vill jobba hos oss med beroendevård. Specialistpsykiatrin är inriktad på subspecialiserad vård och utveckling. Verksamheten inrymmer tre verksamhetsgrenar: Beroendecentrum, psykosvården och specialiserade mottagningar psykiatri.

Beroendecentrum är en del av specialistpsykiatri som utreder och behandlar personer med beroendeproblematik i kombination med psykiatrisk samsjuklighet. Verksamheten omfattas av både öppenvård och heldygnsvård. Inom beroende öppenvården har vi verksamheter med olika inriktningar som mottagningar för allmänt beroende, opioidberoende (LARO), kvinnor med alkoholmissbruk, läkemedelsberoende, neuropsykiatri, spelberoende. Gemensamt med Örebro kommun driver vi en Maria Ungdom mottagning för ungdomar 13-25 åren. Beroendecentrums heldygnsvård består av en akutvårdsavdelning med tillgång till psykiatriska intensivvårdsplatser samt tillnyktringshetsplatser .

Vården av personer med psykossjukdomar utvecklas och som medarbetare hos oss har du möjlighet att vara delaktig gällande utveckling både av verksamheten och vårdens innehåll. Vi erbjuder också goda möjligheter till egen forskning om du har det intresset. Det finns också möjlighet att få en mentor utsedd under en period om du önskar detta.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Överläkare sökes till Beroendecentrum Region Örebro län

Arbetsuppgifter

Vi tänker oss att du är en ny eller erfaren specialistläkare i psykiatri som ser dig trygg i din yrkesroll, är pedagogisk och tycker om att dela med dig av dina kunskaper. I rollen som överläkare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att diagnostisera, bedöma och behandla patienter utifrån tillgängliga riktlinjer i vård och insatsprogram och vårdförlopp för beroendesjukdomar. Det finns möjlighet att arbeta både i öppen- och heldygnsvård. Placering enligt överenskommelse. Du förväntas också att ingå i psykiatrins bakjourslinje efter en viss tid introduktion. Område psykiatri har bakjoursmöten en gång per månad utöver längre läkarmöten (länsläkarkollegium) två eftermiddagar per termin.

Beroendecentrum tar fortlöpande emot läkarstudenter från läkarutbildningen på Örebro universitet, AT läkare samt ST-läkare och klinikens överläkare ansvarar för handledningen av dem. Klinikens studierektor bistår vid behov och område psykiatri har precis startat arbetet med handledarträffar för ST-huvudhandledare.

Övrig information

Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och specialistkompetens i psykiatri. Du behöver ha goda språkkunskaper i svenska. Erfarenhet av beroendevård är meriterande. Du behöver ha god förmåga att arbeta inom fastlagda ramar och givna riktlinjer samt har alltid patientens bästa i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Ansökan

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om du är eller tidigare varit anställd i Region Örebro län kommer vi ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
06 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se