Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Miljöhandläggare

Sista ansökningsdag
22 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
01 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta med miljöfrågor och bli en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du fortsätta utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du påverkar och bidrar till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? Då har vi tjänsten för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som miljöhandläggare är du en expertresurs i miljöfrågor. Anställningens fokusområde är mot arbete inom ramen för Miljöbalken och dess tillhörande föreskrifter och förordningar till exempel tillståndsprocesser.
För att linjeorganisationen ska kunna förstå, acceptera och fullfölja sin roll i miljöarbetet är du både regelskrivande, utbildande och uppföljande. Det handlar exempelvis om att:
  • Omhänderta Försvarsmaktens miljöledningssystem och omvandla detta till konkreta rutiner vid FMTIS
  • Medverka i infrastrukturärenden med miljöbedömning och tillståndsansökan
  • Utbilda/informera berörd personal i rutiner och miljömålsättningar
  • Stödja linjeorganisationen vid miljörelaterade avvikelser.
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
  • Kandidatexamen inom miljö alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Försvarsmakten bedömer relevant
  • Erfarenhet av arbete med miljöfrågor
  • Erfarenhet av miljörevisioner eller motsvarande.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Goda datorkunskaper
  • B Körkort
Meriterande
  • Miljöskyddskompetens samt erfarenhet av arbete med kemikalier och/eller miljöledningssystem.
  • Arbetat med likvärdiga arbetsuppgifter inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
  • Erfarenhet av arbete med miljörevisioner
  • Erfarenhet av att upprätta rutiner och styrande dokument inom miljöarbete
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående i ditt arbete. Du planerar och sätter upp mål för dig själv och uppnår goda resultat. Du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter. Du är prestigelös och samarbetar bra med andra människor. I rollen ingår att kommunicera med både större och mindre grupper med olika sakkunskaper inom området, det är därför viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att bygga och upprätthålla professionella relationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning. Anställningen är en heltids tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd i Försvarsmakten. I anställningen ingår internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.

Arbetsort: Örebro

Välkommen med din ansökan senast 22 oktober 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Hr-generalist Johanna Larsson på Johanna.z.larsson@mil.se

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 oktober 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren