Hoppa till innehåll
Nynäshamns kommun logotyp

Enhetschef HSL till Nynäshamn kommun

Ansök nu
Nu söker vi en driven enhetschef för HSL i Nynäshamn kommun. Led teamet mot framtidens vård med fokus på kvalitet och utveckling!

Som enhetschef för den kommunala primärvården (KPV) i Nynäshamns kommun leder du personal, driver kvalitet och samverkar med externa partners. Du har även en roll som verksamhetschef för den kommunala hälso- och sjukvården (HSL). Ditt arbete består av att som chef bedriva den dagliga vården inom kommunens särskilda boenden och LSS-verksamheter men även ett strategiskt utvecklingsarbete för att driva kommunens arbete framåt. Är du legitimerad sjuksköterska som kanske arbetar som enhetschef eller chef inom äldreomsorg eller LSS idag? Är du en värderingsstyrd ledare som vill vara med och skapa framtidens vård och omsorg i en trygg och utvecklande miljö? Välkommen att söka rollen som enhetschef för KVP!

Ditt anställningserbjudande

Som en nyckelperson på enheten får du möjligheten att utveckla ledarskapet, samarbeta med engagerade kollegor och bidra till en positiv arbetsmiljö. Hos oss är du en del av en viktig samhällsfunktion med fokus på hälsa och välbefinnande. I denna delade roll är du både enhetschef och verksamhetschef för HSL och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

På Nynäshamn kommun erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och ett nära samarbete med kollegor och externa partners, vilket ger dig en stimulerande och meningsfull arbetsplats där du kan göra verklig skillnad för både medarbetare och brukare. Vi erbjuder också en stabil arbetsplats i en framåtlutad och lagom stor kommun med en engagerad och dynamisk arbetsgrupp med hög kompetens inom vård och omsorg.
  • Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut.
  • Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team - vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs.
  • Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.
  • Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.
  • Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.
  • Här har vi flextid och kortare arbetstid under sommaren. Det finns också möjlighet till distansarbete.
Dina arbetsuppgifter

Du har som enhetschef ansvar för personal-, ekonomi- och kvaliteten för verksamhet samt är verksamhetschef för HSL. I rollen har du som huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Enhetschefsansvar för den kommunala primärvården.
  • Verksamhetschef för hälso- och sjukvården.
  • Skapa och bibehålla god kontakt med medicinskt ansvarig sjuksköterska och externa aktörer.
  • Delta i avdelningens ledningsgrupp och samarbeta över avdelningsgränser.
  • Ständigt arbeta med att utveckla ditt ledarskap för att kunna leda medarbetare genom komplexa situationer eller etiska dilemman.
  • Omvärldsbevakning och kompetensutveckling för att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen, digitaliseringen, välfärdstekniken och ny lagstiftning.
Värt att veta

Som enhetschef och verksamhetschef får du en viktig möjlighet att påverka och utveckla vårdens framtid i kommunen. Genom att leda ett erfaret team av sjuksköterskor och rehab har du en nyckelroll i att skapa en positiv arbetsmiljö och implementera innovativa lösningar. Du rapporterar direkt till avdelningschefen inom äldreomsorgen.

Som enhetschef för KPV-verksamheten i Nynäshamns kommun kommer du att ingå i en enhet bestående av ca 15 sjuksköterskor, 3 arbetsterapeuter, 3 sjukgymnaster/fysioterapeuter och en samordnare, som vänder sig till både äldreomsorgen och funktionsstöd inom kommunen. Vi har ett nära samarbete med brukare, närstående, kollegor och andra myndigheter.

Verksamhetsområdet äldreomsorgen består av fyra särskilda boenden om totalt ca. 200 lägenheter inklusive korttidsboende, växelvårdsamt samt en dagverksamhet. Funktionsstöd består av gruppboenden, stödboende och daglig verksamhet.
Din placering är i centrala Nynäshamn, med kontor på Rosengårdens särskilda boende, där också en kollega som är enhetschef för Rosengården SÄBO sitter.

Välkommen till Nynäshamn kommun!

Våra förväntningar

Vi söker dig med följande kvalifikationer:
  • Legitimerad sjuksköterska.
  • Minst fem års erfarenhet som enhetschef inom hälso- och sjukvården.
  • Erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen och kommunal primärvård.
  • Goda kunskaper inom svenska, i både tal och skrift.
  • God IT-vana och goda kunskaper i Microsoft Office-program.
  • B-körkort är ett krav.
  • Vi ser gärna att du har kunskap inom digitalisering och välfärdsteknik.
Vi söker en enhetschef för Hälso- och Sjukvård (HSL) med starka personliga kompetenser. Du bör kunna visa starkt ledarskap och ha förmågan att utveckla teamet, skapa en positiv arbetsmiljö och motivera medarbetare till att nå gemensamma mål. En mål- och resultatorienterad inställning är avgörande för att driva verksamheten framåt och säkerställa hög kvalitet inom vård och omsorg.

Din förmåga att samarbeta effektivt med både interna och externa partners är viktig för att skapa goda relationer och samverka för bästa resultat. Dessutom behöver du hantera komplexa situationer och etiska dilemman och kunna fatta välgrundade beslut som gynnar både medarbetare och brukare inom vården.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Nynäshamns kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/