Hoppa till innehåll
Nynäshamns kommun logotyp

Enhetschef till särskilt boende i Nynäshamn kommun

Sista ansökningsdag
16 oktober 2024 (34 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du leda och utveckla äldreomsorgen i en växande kommun? Vi söker en erfaren enhetschef till Sunnerbo i Nynäshamns kommun!

Är du en engagerad ledare som vill vara med och forma framtidens äldreomsorg i en trygg och framåtblickande kommun? Som enhetschef för Sunnerbos särskilda boende i Nynäshamns kommun får du ett meningsfullt arbete där du gör skillnad i människors liv varje dag. Här finns stöd från både kollegor och ledning, och en arbetsplats där vi värdesätter prestigelöshet, samarbete och utveckling.

Arbetar du idag som enhetschef eller verksamhetschef och är dessutom utbildad socionom, arbetsterapeut, sjukgymnast eller sjuksköterska? Vill du leda ett engagerat team, ha stor påverkan i ditt dagliga arbete och bidra till att skapa en trygg vårdmiljö för de äldre? Då behöver vi dig!

Välkommen till vårt team på Sunnerbo i Nynäshamns kommun!

Det här erbjuder vi dig
  • Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut.
  • Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team - vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs.
  • Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.
  • Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdsbidrag.
  • Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.
  • Här har vi flextid och kortare arbetstid under sommaren.
Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för personal, ekonomi och kvaliteten av hela verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Enhetschefsansvar för Sunnerbos särskilda boende.
  • Upprätthålla och utveckla goda relationer med brukare, deras närstående och olika intresseorganisationer.
  • Delta i avdelningens ledningsgrupp och främja samarbetet över avdelningsgränser inom förvaltningen.
  • Ständigt utveckla ditt ledarskap för att kunna hantera komplexa situationer och etiska utmaningar tillsammans med dina medarbetare.
  • Omvärldsbevakning och kompetensutveckling för att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen, digitaliseringen, välfärdstekniken och ny lagstiftning.
Om arbetsplatsen

Som enhetschef för Sunnerbo i Nynäshamns kommun får du en viktig möjlighet att påverka och utveckla vårdens framtid i kommunen. Genom att leda ett erfaret team av undersköterskor och vårdbiträden har du en nyckelroll i att skapa en positiv arbetsmiljö och implementera innovativa lösningar. Du rapporterar direkt till avdelningschefen för äldreomsorgen.

Sunnerbo i Nynäshamn är ett särskilt boende bestående av 37 lägenheter som innefattar både somatiska och demensavdelningar. Du har personalansvar för ca 30 medarbetare och kommer ha ett tätt samarbete med brukare, närstående samt kollegor inom avledningen och andra relevanta förvaltningar inom kommunen. Din placering kommer främst vara på Sunnerbo i Sorunda, Nynäshamn.

Välkommen till Nynäshamn kommun!

Det här söker vi hos dig

För att lyckas i rollen som enhetschef har du:
  • En universitets- eller högskoleutbildning som socionom, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska eller liknande motsvarande utbildning.
  • Minst tre års erfarenhet som motsvarande enhetschef, gärna från särskilda boenden eller liknande verksamheter.
  • Erfarenhet av facklig samverkan och dialog.
  • Erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen.
  • Goda kunskaper inom svenska, i både tal och skrift, då det ingår i rollen att formella dokument som exempelvis tjänsteutlåtanden och tertialrapporter.
  • Tidigare arbetat med personal-, rehab- och arbetsmiljöfrågor.
  • Kunskaper om GDPR.
  • God IT-vana och goda kunskaper i Microsoft Office-program.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet både från kommunal och privat sektor.
Personliga egenskaper vi letar efter

Vi söker en enhetschef till Sunnerbo med starka personliga kompetenser. Du bör kunna visa starkt ledarskap och ha förmågan att utveckla teamet, skapa en positiv arbetsmiljö och motivera medarbetare till att nå gemensamma mål. Du är tydlig, strategisk och pedagogisk i din kommunikation och kan få med dig personalen i ditt utvecklingsarbete. Det är avgörande att du är skicklig på att bygga förtroende och entusiasmera dina medarbetare. Din förmåga att samarbeta effektivt med både interna och externa partners är viktigt för att i samverkan nå bästa resultat.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Nynäshamns kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 oktober 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/