Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Utbilda dig till Drifttekniker med garanterad anställning!

Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta i en spännande bransch med ständig utveckling, där du arbetar med en av samhällets allra viktigaste funktioner och bidrar till ett mer hållbart samhälle? Sök då PNs Driftskola inom kraft och värme! För att bidra till branschens kompetensförsörjning inom området har vi på Professionals Nord tagit fram en intensivutbildning för att skapa nästa generations drifttekniker. Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag som konsult hos vår kund Vattenfall Värme under 12 månader med intentionen och målsättningen av en fortsatt anställning hos Vattenfall Värme förutsatt att samarbetet har fungerat väl.

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du bland annat inom energi- och processteknik, elteknik inriktning energianläggningar, kraftvärmeteknik & fjärrvärmesystem, styr- och reglerteknik, underhåll och allmänt hur fjärrvärmesystem och hållbara energisystem fungerar. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning på 12 veckor där du även erhåller en månadsvis utbildningsersättning under studieperioden, för att få möjligheten till en raketstart på din nya karriär som drifttekniker!

Programinnehåll:
Uppstartsevent: September
Förstudieperiod: 7 oktober - 25 oktober (Distans)
Utbildningsperiod: 28 oktober - 31 januari 2025
Utbildningsort: Härnösand
Datum på plats: 3 veckor på plats på i Härnösand, resterande tid under utbildningsperioden är på distans.
Första dag hos Vattenfall: 3 februari 2025
Omfattning: Heltid, skift
Arbetsort efter avslutad utbildning: Nyköping

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Vattenfall Värme. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 12 månaderna arbetar du som konsult hos vår kund Vattenfall Värme. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Vattenfall Värme. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Vattenfalls önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Information om tjänsten
Vattenfall Värme bedriver ett aktivt och långsiktigt miljöarbete för att skapa en hållbar och utvecklingsbar fjärrvärmeverksamhet med ett stort samhällsansvar och låg miljöpåverkan. Som en av Sveriges ledande fjärrvärmeleverantörer levererar de fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i 13 kommuner runt om i Sverige. Anläggningen i Nyköping kombinerar el- och värmeproduktion och använder hållbara biobränslen för att minimera miljöpåverkan.
I arbetet som drifttekniker säkerställer du att produktionsanläggningen i Nyköping körs och övervakas på ett säkert och effektivt sätt med minsta möjliga miljöpåverkan. Du blir en viktig del av teamet som ansvarar för den effektiva och säkra driften av anläggningen. Du bidrar till att leverera pålitlig energi och fjärrvärme till Nyköping och samtidigt stödja Vattenfalls mål om en hållbar energiframtid. Du ingår i ett team av tre personer som arbetar i 5-skift rullande på 5-veckors schema under hela året. Du arbetar förmiddagspass, eftermiddagspass eller nattpass.

Du kommer bland annat att:
  • Arbeta med drift och övervakning inklusive rondering
  • Arbeta med avställning och återställning av anläggning (säkra stopp)
  • Arbeta med processoptimering och anläggningseffektivitet
  • Arbeta med operatörsunderhåll, egenkontroll och fortlöpande tillsyn
Vi söker dig som
  • Vill jobba som drifttekniker
  • Har ett tekniskt intresse och har möjlighet att arbeta i skift
  • Har fyllt 18 år
  • Innehar B-körkort
  • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas under utbildningen men även i tjänsten drifttekniker hos Vattenfall värme. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och stresstålig, med en stark känsla för säkerhet och arbetsmiljö. Det är även viktigt att du som person är driven, initiativtagande och har en hög problemlösningsförmåga och vill utveckla din kompetens i arbetet. Du vågar fråga om hjälp när det behövs, samtidigt som du har självförtroende och tillit till dina egna förmågor.

Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är avgörande för din framgång. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli Vattenfalls nästa drifttekniker!

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

Som del av rekryteringsprocessen kommer vi att utföra en bakgrundskontroll.

START: Oktober 2024
OMFATTNING: Heltid
STAD: Nyköping
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Louise Adrianzon & Linnea Grass

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!