Hoppa till innehåll

Copy of IT/ OT Demand Architect

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning

Vill du få stor möjlighet till att påverka vår digitaliseringsresa och jobba med oss mot en fossilfri framtid? Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att digitalisera och utveckla verksamheten tillsammans med oss i rollen IT/OT Demand Architect – Vattenfall Värme.

Som del av digitaliseringsteamet designar och dokumenterar du den digitala miljön (människor, processer och system) medan vi arbetar mot ett sammanhängande digitalt landskap för Business Unit Heat Sweden. Du arbetar nära tillsammans med BUs Business Information Officer och IT-portfoliomanager samt lösningsarkitekterna i Vattenfalls IT-organisation. Du identifierar och definierar digitala möjligheter och färdplaner samt säkerställer att BU Heat Swedens digitala landskap är sammanhängande, följer regler och är konsekvent.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Säkerställa en övergripande holistisk syn på IT-landskapet och säkerställa att det är framtidssäkert och möter våra kort- och långsiktiga behov på ett effektivt sätt (både funktionellt och kostnadseffektivt).
  • Som IT/OT Demand Architect deltar du i projekt och nya utvecklingar för att säkerställa att lösningarna uppfyller affärsbehoven och följer definierad strategi och vägledande principer från både affärs- och IT-perspektiv.
  • Utföra arkitekturgranskningar (ITAS) ur ett affärsperspektiv av nya IT/OT-lösningar med fokus på Vattenfalls övergripande strategi och principer, säkerhetskrav och kostnadseffektivitet.
  • Förstår hur våran affärsstrategin påverkar IT-landskapet och vilka kapaciteter som behövs för att möta framtida utmaningar och behov.
  • Delta i Vattenfalls gemensamma forum gällande IT-kapaciteter för att säkerställa kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt återanvändning av smarta lösningar och andra möjliga synergier.
  • Ansvara för att upprätthålla den övergripande dokumentationen av IT-landskapet för BU Heat Sweden (t.ex. dokumentera, underhålla och säkerställa hög kvalitet på dokumentationen av våra system).
  • Arbeta nära vår säkerhets- och IT-organisation för att säkerställa hög nivå av informations- och IT-säkerhet samt efterlevnad av regler (t.ex. GDPR)


Kravspecifikation

Vi söker en IT/OT Demand Architect med relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har god förståelse för affärsprocesser inom energibranschen och deras IT-kapacitetsbehov. Dessutom har du starka kommunikationsfärdigheter och kan kommunicera med olika nivåer inom organisationen. Du vet hur man kombinerar och balanserar intressenters behov och är inte rädd för att fatta beslut för att säkerställa att resultat uppnås. Vi tror att du är passionerad över ditt arbete och trivs i en föränderlig miljö.

  • God erfarenhet av IT-arkitekturroller i en komplex affärsmiljö.
  • Djup erfarenhet av affärs- och IT-arkitektur, som täcker både process-, informations- och systemperspektiv.
  • Kunskap om operativ teknik är en fördel.
  • Starka färdigheter inom Enterprise Architecture, erfarenhet av lösnings-/applikationsarkitektur är inte ett krav men ett välkommet "plus".

Flytande på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav

Dina personliga egenskaper:

  • Utmärkta kommunikationsfärdigheter, kunna förstå, utmana, översätta och förklara komplexa ämnen genom/inriktningar med både tekniska och icke-tekniska intressenter på alla nivåer på ett förståeligt språk.
  • Utmärkta analytiska färdigheter, kunna snabbt förstå sammanhang och påverkan både från ett affärs- och teknologiskt/digitalt perspektiv.
  • Förmåga att prioritera och fokusera.
  • En snabb inlärare som kan skapa struktur och stabilitet i en snabbföränderlig miljö.
  • En självgående person som är resultatinriktad och kapabel att arbeta både självständigt och i team.

Ytterligare information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort

Uppsala, Solna, Nyköping, Haninge

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Steffen

Hartwig, steffen.hartwig@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Julia Norberg, julia.norberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Akademikerna: Stefan Andersson. Ledarna: Kjell Karlsson Unionen: Patrik Nenzén SEKO: Jan Svensson. Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se