Hoppa till innehåll
Martin & Servera logotyp

Redovisningsassistent till vår kund Martin & Servera, Norrköping

Sista ansökningsdag
18 oktober 2024 (47 dagar kvar)
Publiceringsdatum
28 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du ekonom och har ett par års erfarenhet från leverantörsreskontran och/eller kundreskontran? Är du som person nyfiken, kommunikativ och serviceminded. Då kan det vara dig vi söker för att hjälpa vår kund Martin & Servera på deras Shared Service Center som hanterar löpande redovisning och reskontra för alla 13 svenska bolag i Martin & Servera koncernen.

Har du dessutom ett systemintresse som innebär att du är nyfiken på och har lätt för att förstå olika system, ser förbättringar och kan förnya är det meriterande.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta så snart som möjligt och pågå ca 6-12 månader. Därefter finns goda möjligheter till andra utvecklande uppdrag genom oss på Meritmind.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Martin & Servera är inne i en spännande resa där koncernen driver ett stort projekt för att lansera ett nytt koncerngemensamt affärssystem SAP och Medius. Det innebär att de behöver frigöra tid för att säkerställa deras framtida processer och de behöver därför dig för att stötta dem i deras löpande arbete.

Främsta arbetsuppgifter är:

  • Kundreskontra: Bankavstämning, reglering inbetalningar, påminnelser, räntor etc
  • Leverantörsreskontra: Betalningar, kontering av fakturor, matchning av varufakturor etc

För att hantera uppgifter och frågor som inkommer från deras uppdragsgivare använder de ett modernt ärendehanteringssystem, de har även ett elektroniskt fakturahanteringssystem och flertalet processer som är automatiserade. Mot bakgrund av stora volymer har de fullt upp med att säkerställa alla processer och kvalitetssäkra alla transaktioner, därför behöver de dig nu!

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt erfarenhet av att ha arbetat med leverantörsreskontran och/eller kundreskontran. Har du ett brinnande intresse för att lära dig nya system och verktyg är det starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet från att ha jobbat i Medius väger det tungt.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har ett flexibelt arbetssätt, är positiv och lösningsorienterad. Du trivs bra med att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att skapa goda resultat. Du är prestigelös och hjälpsam vilket skapar ett gott förtroende i organisationen och du tar dig an utmaningar och uppgifter på ett strukturerat och engagerat sätt. Att du dessutom är noggrann, kvalitetsmedveten, har ett sinne för siffror och gärna tar egna initiativ ser vi som en självklarhet.

Om Martin & Servera, Shared Service Ekonomicenter

Du kommer att vara en del av vår Shared Service Center som hanterar löpande redovisning och reskontra för alla 13 svenska bolag i Martin & Servera koncernen. På vår avdelning är det ca 35 kollegor med olika roller som tillsammans levererar enligt vår vision:

  • Professionell och serviceinriktad servicepartner - Vi erbjuder trygg vägledning genom vårt engagemang, vår kompetens och vår professionella service
  • Framåtblickande lösningar med kvalité i fokus - Genom ett innovativt förhållningssätt och med koncernperspektivet utvecklar vi ekonomiprocesser som håller i längden
  • Samarbete och ständiga förbättringar - Vi strävar alltid efter att utveckla verksamheten genom att sprida kunskap, vara nyfikna och stärka samarbeten
  • Attraktiv arbetsplats - Vi är en modern, inkluderande och lärande organisation som stöttar varandra och värdesätter att ha kul på jobbet

Hos oss har vi ett nära samarbete med bolagen och vår verksamhet spänner över följande områden:

  • Redovisning: Bokslut och kontoavstämningar, anläggningsregister, momsredovisning etc.
  • Kundreskontra: Bankavstämning, reglering betalningar, påminnelser, räntor etc.
  • Leverantörsreskontra: Betalningar, kontering av fakturor, matchning av varufakturor etc.
  • Förvaltning och utveckling av koncerngemensamma ekonomisystem och processer

Vi sitter i nya fräscha lokaler i Norrköping tillsammans med flera funktioner i Martin & Servera koncernen.

Förutom ett intressant jobb erbjuder Meritmind:
  • Kollektivavtal
  • Förmåner genom Benify som är vår förmånsportal
  • Friskvårdsbidrag
  • Kompetensutveckling, konsultfrukostar, nätverksträffar och andra sociala aktiviteter
Om Meritmind:

Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Tessan Bark therese.bark@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Martin & Servera logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 oktober 2024 (47 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren