Hoppa till innehåll

Lärare folkhögskolekurser

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker en kunnig lärare till Folkuniversitetets folkhögskolekurser i Norrköping till hösten. Utbildningen bedrivs på uppdrag av Norrköpings kommun och i samarbete med vår folkhögskola Braheskolan. Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är ett icke-vinstdrivande studieförbund som verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående i förhållande till politiska, religiösa och fackliga rörelser. Arbetsområde och ansvar

Du blir en del av ett arbetslag där du och din kollega planerar en sammanhängande utbildning för deltagare med behov av språk och kunskapsutvecklande undervisning, sammanhang, struktur och tydlighet. Du ansvarar för genomförande av undervisningen i svenska som andraspråk och är delaktig i planering och genomförande av fler folkhögskolekurser.

Uppdraget Folkuniversitetet bedriver omfattar:

  • Svenska som andraspråk på grundläggande nivå
  • Grundläggande datakunskap kopplat till studier och arbete
  • Hälsa och friskvård i teori och praktik
  • Arbetsmarknadskunskap
  • Yrkesorientering
Kvalifikationer
  • Pedagogisk utbildning
  • Ämneskunskap i svenska som andraspråk och minst ytterligare en av de ingående kurserna ovan
  • Erfarenhet av och kunskap om vuxnas lärande och folkbildning
Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du bedriver undervisning med struktur och tydlighet. Din förmåga att skapa ett innehåll som deltagarna kan relatera till är mycket god och vardagsliv, samhällsliv och arbetsliv har en självklar plats i din undervisning. För att öka relevansen genomför du aktiviteter utanför klassrummet. Studieteknik, inlärningsstrategier, studiemotivation, social kompetens, samspel och samarbete är en röd tråd i din undervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och fokus på problemlösning. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Vårt erbjudande

Du blir en del av en liten och familjär verksamhet som samtidigt har stöd i och är en del av en stor och stabil organisation. Din vardag präglas av stor frihet att verka inom våra ramar. Stödet från kollegor och ledning och stab är stort och du lämnas aldrig ensam i uppdraget. Du har möjlighet att gå Folkuniversitetets kurser till rabatterat pris, får friskvårdsbidrag på 3000 kr/år och har möjlighet till Rikskort.

För mer information och frågor 

Sista ansökningsdag är 11 augusti 2024 samtidigt som löpande urval sker och tjänsten kan tillsättas innan annonsen löper ut.

Michaela Zankl, regionchef, michaela.zankl@folkuniversitetet.se, 08-789 41 11 

Åsa Forsman, verksamhetsledare, asa.forsman@folkuniversitetet.se, 013-10 20 69

Facklig representant 

För Sveriges lärare: Nicklas Keyser, nicklas.keyser@sverigeslarare.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se