Hoppa till innehåll

Kvalitetsingenjör till Billerud i Skärblacka

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vi jobbar med hållbarhet i alla led för att skapa en hållbar framtid – från produkt till människan. Genom våra globala program Hållbara medarbetare och Hållbara ledare sätter vi våra medarbetare i fokus – att de ska utvecklas med oss och bli mer hållbara. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Kvalitetsingenjör till Billerud i Skärblacka

Vi söker nu en Kvalitetsingenjör som vill bidra med sin expertis för att ständigt utveckla och förbättra vårt kvalitet- och hållbarhetsarbete.

Som Kvalitetsingenjör kommer du både vara involverad i interna och externa arbetsgrupper där kvalitetsfrågor är i fokus och har möjlighet att påverka beslut inom organisationen. Du kommer att ha en stor kontaktyta gentemot andra avdelningar, koncernfunktioner och nätverk. I rollen ingår även att arbeta med produktsäkerhet, främst mot den medicinska sidan.

Du ingår i sektion Verksamhetsutveckling som är en del av avdelningen Kvalitet och Miljö. Vi är brukets specialister inom miljö, energi, ledningssystem och produktsäkerhet. Inom avdelning Kvalitet och Miljö, utför vi även provningar inom papper, massa och kemi. Tillsammans med driftavdelningarna arbetar vi för att förbättra kvalitet och miljö för bruket.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Leda och delta i förbättringsprojekt och utredningar inom kvalitet och kvalitetssäkring.
  • Utveckla processer gällande kvalitetskontroll, kvalitetsbedömning och slutprodukternas kvalitetsnivå och vara brukets expert i dessa frågor.
  • Utvärdera och förbättra arbetet för kvalitetssäkring genom att analysera och följa upp kvalitetsdata och statistik. Kommunicera identifierade förbättringsområden till produktionen.
  • Stötta i produktsäkerhetsarbetet genom bl a läsa, tolka lagar och standarder inom medicinsk lagstiftning.
  • Arbeta med att utveckla våra ledningssystem och delta i interna och externa revisioner.
  • Kunna besvara kundfrågor inom sektionens ansvarsområden kvalitet, ledningssystem, systematiskt förbättringsarbete, produktsäkerhet, etc.

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö. Läs mer om vårt Safety First initiativ här.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Kvalitetsingenjör tror vi att du har:

  • Högskoleutbildning med inriktning mot teknik, naturvetenskap, kvalitetsledning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
  • Några års arbetslivserfarenhet av kvalitetsfrågor med fördel inom processindustrin, medicinsk industri eller liknande.
  • Goda kunskaper i statistik och dataanalys.
  • Kunskap om kvalitetstekniker och förbättringsverktyg.
  • Kunskap om lagar och krav inom produktsäkerhetsområdet är meriterande.
  • Du ska kunna uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen tror vi att du är engagerad, utvecklingsinriktad och noggrann. Du är analytiskt lagd, kan tolka och förstå regeltexter samt löser systematiskt de problem du ställs inför. Vidare har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt kan anpassa ditt sätt att kommunicera efter mottagaren.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att Anna Kullberg, Avdelningschef Kvalitet & Miljö på telefon 011-24 57 16 eller Nicklas Enoks, Sektionschef Verksamhetsutveckling tel 011-24 56 16.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast 11 augusti.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Varför oss?

  • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter
  • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy.
  • Möjlighet till hybridarbete enligt företagsstandard.

Vår rekryteringsprocess innehåller intervjuer, rekryteringstester, referenstagning samt alkohol- & drogtest.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se