Hoppa till innehåll

Mjukvaruutvecklare inbyggda system inom Connected Devices

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

QRTECH är ett innovativt ingenjörskonsult- och designhus baserat i Mölndal, Göteborg. Vårt team Connected Devices hjälper företag att utveckla och lansera uppkopplade produkter och tjänster. På QRTECH får du möjlighet att arbeta i olika branscher, inklusive industriell IoT, MedTech, uppkopplade fordon, smarta byggnader och musikutrustning. Gemensamt för projekten är modern teknik och trådlös kommunikation, bland annat LTE/NB-IoT, WiFi, LoRa, och Bluetooth.

Vi söker en mjukvaruutvecklare och systemutvecklare inom inbyggda system, med stort intresse för hårdvara, trådlös teknik och sensorer. Du kommer att vara med och utveckla uppkopplade sensorer eller edge-gateways som ansluter maskiner och system till internet.

Kvalifikationer:

 • Du har troligen har en BSc eller MSc eller motsvarande inom elektronik eller inbyggda system eller liknande.
 • Du har tidigare erfarenhet av avancerad produktutveckling inom inbygga system, och är självgående i rollen som mjukvaruutvecklare eller arkitekt. Programmering i C, board bringup och utveckling av drivrutiner är vardag för dig.
 • Du behärskar engelska och svenskai tal och skrift.
 • Du har en förmåga att se helheten, ta initiativ och utmana status quo. Du delar med dig av din kunskap och du drivs med kontinuerligt lärande från erfarna kollegor.

Roll och ansvarsområden:

På QRTECH blir du en del av ett växande team av utvecklare som brinner för teknik och uppkopplade enheter. Du kommer att:

 • Utveckla inbyggd mjukvara. Du bidrar också med dina idéer om modern utveckling av plattformar för inbyggda system. Öppna standarder, modulära arkitekturer och samarbete via öppen källkod gör det möjligt att gå från idé till prototyp till produktlansering snabbare än någonsin utan att offra kvalitet eller flexibilitet.
 • Arbeta med olika tillämpningar åt ett brett spektrum av kunder från olika branscher. I de flesta fallen handlar det om Linux-baserade IoT-gateways och edge-computers, eller moderna mikrokontrollers för batteridrivna IoT-sensorer och kontrollsystem,.
 • Arbeta med öppen källkod. Du får dela med dig av ditt starka intresse för och erfarenhet av att arbeta med öppen källkod inom inbyggda system. Embedded Linux eller Zephyr kommer att vara nyckelkomponenter i de flesta framtida projekt på QRTECH.
 • Jobba tillsammansmed dina kollegor inom inbyggd mjukvara och teamet som utvecklar digitala tjänster, och inte minst i nära samverkan med elektronikkonstruktörer. Om du har ett starkt intresse för elektronik och hobbyprojekt som du kan berätta om, är det ett starkt plus.
 • Integrera lösningar för trådlös teknik såsom Bluetooth, Wi-Fi, mobilt, ZigBee och NFC.
 • Använda moderna metoder för att möjliggöra samarbete, effektivitet och kvalitet i ditt dagliga arbete. Att sätta upp en effektiv och automatiserad byggmiljö tidigt i varje projekt är en . Om du är expert på att sätta upp en CI/CD-verktygskedja i Gitlab, och kan bidra till att utvecklas våra metoder vidare, är det en stor fördel.

Vi erbjuder

 • Deltagande från start till mål: Våra team är vanligtvis små, vilket gör att du får vara med i hela produktutvecklingsprocessen. Detta sträcker sig från att skaffa förståelse för våra kunders affärsmål under kravfasen, till att vara med och cerfiera produkten och säkerställa produktion i volym.
 • Stor variation i uppdrag och projekt: Du kommer att arbeta med en mångfald av utvecklingsprojekt, både på vårt nyligen renoverade kontor i Mölndal och i roller handledda av våra kunder. Att erbjuda expertkonsultation på plats hos kund gör att vi kan bygga starka relationer, särskilt tidigt i kundresor.
 • Mångfald i arbetsmiljö: "People first " är ett av våra nyckelvärden. Dina arbetskamrater har många olika bakgrunder, vilket säkerställer en rolig och kreativ arbetsmiljö. Med projekt som varierar över tid kommer du att få möjlighet att träffa många nya vänner och utveckla dina personliga färdigheter.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vår urvalsprocess pågår. Om du har några frågor gällande positionen eller ansökningsprocessen, tveka inte att kontakta vår rekryterande chef.

Obs: Vi hanterar vår rekryteringsprocess självständigt och avböjer därför vänligt men bestämt erbjudanden från dig som erbjuder annonsering och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se