Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef HR-stöd Grundskoleförvaltningen

Sista ansökningsdag
07 november 2024 (10 dagar kvar)
Publiceringsdatum
25 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Tillsammans gör vi skillnad!

Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Vi ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 35 000 elever i ca 80 kommunala skolor. Tillsammans med 6 600 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

På HR-avdelningen möter ca 35 kollegor, organiserade i 2 enheter. Vi jobbar i tvärfunktionella specialistteam för att stötta chefer i frågor kring HR, rekrytering och kompetensförsörjning på bästa sätt.

Vi söker efter en ny chef som vill driva utvecklingen av teamet och bidra i HRs ledningsgrupp, för att nå målsättningen Varje chefs bästa HR-avdelning.

Om rollen

I rollen som enhetschef för HR-stöd kommer du att ansvara för att utveckla en engagerad och kompetent organisation.

Enheten för HR-stöd ska ge professionellt stöd gentemot förvaltningens chefer enligt ARUBA – attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla; utifrån behov och beslutade styrdokument. Detta innebär strategiskt och operativt stöd i HR-frågor gällande exempelvis

  • Arbetsrättsliga ärenden
  • Anställnings- och lönevillkor
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete och hälsa, rehabilitering
  • Omställning
  • Samverkan och facklig verksamhet
  • Lönebildning och löneöversyn, arbetstid
  • Jämställdhet och antidiskriminering
  • Misskötsamhetsärenden

I rollen som enhetschef för HR-stöd kommer du ha arbetsmiljöansvar, budgetansvar, verksamhetsansvar samt personalansvar för 22 direktrapporterande medarbetare; HR-konsulter och HR-administratörer. Kompetensen på enheten är hög och man hanterar komplexa frågeställningar i verksamheterna.

I rollen bidrar du i HR-avdelningens ledningsgrupp, och skapar en gemensam samsyn för ett proaktivt förhållningssätt till chefsstödet i förvaltningen.

Då man jobbar utpräglat tvärfunktionellt inom HR-avdelningen kommer det också att innebära ett samledarskap tillsammans med Kompetensförsörjningsenheten, för bästa möjliga chefsstöd.

Personliga kompetenser

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, där du coachar och inspirerar medarbetare samt verkar för en öppen, kreativ och trygg arbetsmiljö. Genom ditt tillitsbaserade ledarskap får du människor att trivas, växa och utvecklas, i en verksamhet med hög grad av självständighet. Därför blir din förmåga att skapa förtroende en viktig del av ett framgångsrikt arbetssätt.

Du har en förmåga att höja blicken och arbeta med helhetssyn, kontinuerlig uppföljning och långsiktighet gällande mål- och resultat för enheten, tillsammans med medarbetarna. Du ser möjligheter till tvärfunktionellt samarbete, och kommer med idéer och lösningar där det finns utvecklingspotential i HR-organisationen.

Med god struktur skapar du förutsättningar att arbeta proaktivt i en verksamhet som styrs av behov, där din förmåga att prioritera och fatta beslut möjliggör behovsanpassning av verksamheten.

Genom din förmåga att framgångsrikt utveckla relationer på många plan skapar du givande kontaktnätverk inom och utanför den egna organisationen, som bidrar till utveckling av goda arbetssätt. Din förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är därmed mycket god.

Kvalifikationer

För att passa i rollen har du en akademisk examen om minst 180 hp med inriktning mot HR eller personalvetenskap, inklusive arbetsrätt, eller motsvarande erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Om du dessutom har läst ledarskaps- eller processledarutbildningar, ser vi det som meriterande.

Vi tror att du har en bred erfarenhet av HR-arbete, gärna inom offentlig sektor, som skola eller andra komplexa verksamheter. Du har också tidigare lett projekt eller utredningar inom HR-området och har erfarenhet av chefsrollen där du har haft fullt arbetsgivaransvar och varit trygg i att leda och utveckla både medarbetare och verksamhet. Erfarenhet av facklig samverkan är något vi värdesätter högt.

Om du dessutom har erfarenhet av att leda projekt och processer ser vi det som ett stort plus. Om detta låter som en intressant möjlighet för dig, är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Om Malmö stad

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad har tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, för en mer objektiv och inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta gärna ovan nämnda kontaktpersoner. 

 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 november 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren