Hoppa till innehåll

Uppsatspraktik vårtermin 2025 Tax & Law

Sista ansökningsdag
20 oktober 2024 (37 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du nyfiken på en framtid som skattekonsult eller affärsjurist? Nu har du chansen att prova på en konsultroll i en internationell miljö, knyta värdefulla kontakter och stärka ditt CV. Vi söker praktikanter till flera kontor runt om i landet med start vårterminen 2025.



Möjligheten


Uppsatspraktiken innebär att du får arbeta på en av våra avdelningar tillsammans med våra skattekonsulter eller affärsjurister. Du får vara delaktig i många spännande projekt där du redan från första dagen kommer att bygga relationer som du kommer ha nytta av i ditt framtida yrkesliv. Praktiken pågår under 10 veckor med tillträde under vårterminen 2025 eller enligt överenskommelse.

Affärsområdet Tax and Law består av ett antal grupper som har särskilt fokus på specifika verksamhetsområden. Se nedan beskrivning av de grupper som vi söker till just nu och var noga med att ange i ditt personliga brev vilken/vilka grupper du är mest intresserad av.


  • Corporate Tax - Vår allmänna företagsbeskattningsgrupp som arbetar mot större och mellanstora företag i Sverige och i världen med komplexa skattefrågor kopplade till bl.a. företagsöverlåtelser, omstruktureringar, finansieringsfrågor, fondrådgivning, internationella skattefrågor, skattefrågor i samband med revisioner, skatteprocesser, ägarledda företag och entreprenörer mm.
  • Financial Services Tax (FSO) - Vår skattegrupp inriktad mot kunder verksamma i den finansiella sektorn arbetar med frågor inom svensk och internationell företagsbeskattning. Rådgivningen kan avse skatteberäkningar, deklarationer och skatteprocesser, men även skattefrågor kopplade till transaktioner/M&A, omstruktureringar och finansieringsfrågor. Under revisionssäsongen arbetar vi också nära våra revisorskollegor i samma sektor. Vi erbjuder även rådgivning avseende moms. Tjänsten i FSO Tax är placerad i Stockholm.
  • Global Compliance & Reporting (GCR) – Hanterar nationella och multinationella kunders obligatoriska rapportering vad gäller skatt och redovisning. Arbetar inom områdena lön, bokföring/årsredovisning, företagsbeskattning och skatteredovisning.
  • Transfer Pricing (TP) - Internationell skatterådgivning med fokus på bl.a. koncerninterna transaktioner och transfer pricing för stora multinationella koncernen.
  • Indirect Tax – Rådgivning avseende moms, tull och punktskatter. Identifierar riskområden och skräddarsyr lösningar för indirekt skatt. Vi hjälper också våra kunder i hållbarhetsfrågor kopplat till skattefrågor t.ex. CBAM, vilket är ett växande område.
  • People Advisory Services (PAS) - Internationell rådgivning avseende frågor som uppkommer när personer arbetar i olika länder under en kortare eller längre tid vid tjänsteresor, utsändningar, lokalanställningar eller styrelsearbete. Förutom rådgivning hjälper vi även våra kunder med den praktiska hanteringen avseende internationellt arbete, både i Sverige och i andra länder. Våra tjänster bidrar till att våra kunders mobilitetsprogram blir strategiska och hanteras i enlighet med gällande lagstiftning i respektive land.


  • EY Law - Hantering av flertalet typer av affärsjuridiska frågeställningar; såväl genom utredningsarbete, avtalsskrivning, transaktioner och avtalsförhandlingar.



Dina huvudsakliga arbetsuppgifter


Under praktiken kommer du i ditt arbete ha tillgång till de främsta experterna inom den finansiella sektorn, vilket gör att du får möjlighet att utveckla din kompetens och erfarenhet inom området. Du kommer att arbeta med varierande och utmanade arbetsuppgifter där du får chansen att samarbeta med några av våra största och mest spännande uppdragsgivare.



Kvalifikationer för tjänsten


  • Stort intresse för skatterätt eller affärsjuridik med utbildning inom juridik, ekonomi eller annan affärsrättslig linje
  • God analytisk förmåga
  • Goda akademiska meriter
  • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift (svenska och engelska)



Vad vi söker


Vi är intresserade av personer som är naturligt nyfikna och redo att samarbeta med andra och bygga relationer, såväl med kollegor som med kunder. För att passa hos oss på EY ser vi att du har en stark målorientering med ambition att utvecklas och du tycker om att ge professionell service. I gengäld kan du förvänta dig stöd och coachning av erfarna kollegor, samt den professionella utbildning som du behöver för att utvecklas i din karriär.


Vad EY erbjuder dig


  • Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.
  • Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.
  • Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.
  • Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.

Läs gärna mer om EY och vad våra kollegor säger om sin vardag på EY Careers, Karriärbloggen, och i sociala medier.


Ansökan


Urval och intervjuer sker löpande, vi ser därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, men senast 20 oktober. I din ansökan bifogar du CV, personligt brev samt betyg från högskola/universitet. I ditt personliga brev ser vi att du motiverar vilken grupp du önskar tillhöra. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringsansvarig Anna Jonsson på anna.jonsson1@se.ey.com.

På EY främjar vi en inkluderande miljö och stöttar våra medarbetares olikheter. Med vårt fokus på mångfald uppmuntrar vi ansökningar från kandidater med olika bakgrunder. Om du är i behov av särskilt stöd eller anpassning under rekryteringsprocessen, vänligen kontakta vårt rekryteringsteam på recruitment@se.ey.com och låt oss veta hur vi kan stötta dig på bästa sätt. Läs mer här.


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
20 oktober 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se