Hoppa till innehåll
Vattenfall Services Nordic AB logotyp

Kontrollanläggningsingenjör till Vattenfall

Sista ansökningsdag
11 oktober 2024 (29 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! På Vattenfall jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Gillar du ett arbete som ger dig utmaningar både i det tekniska och det praktiska? Då är jobbet som Kontrollanläggningsingenjör perfekt för dig! Tillsammans med dina kollegor kommer ni att göra skillnad, för hela samhället!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Vattenfall en Kontrollanläggningsingenjör Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Vattenfall under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Vattenfall behöver förstärkning till deras teknikavdelning i södra Sverige! Vi söker dig som motiveras av att arbeta med komplexa frågor och trivs med en stabil och strukturerad arbetsmiljö som har goda utvecklingsmöjligheter, där du kan växa i din yrkesroll. Vattenfall har ca 170 ingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. De arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos deras medarbetare. Hos Vattenfall får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer, från 0,4kV till 400kV.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
  • En varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling.
  • Vattenfall är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av deras företagskultur!
Arbetsuppgifter
  • Granskning av ritningsunderlag, såsom enlinjeschema, reläblockschema, kretsschema
  • Konfigurering av reläskydd, inklusive konfigurering av kommunikation via till exempel IEC61850
  • Säkerställa teknisk funktion och kontraktsefterlevnad
  • Upprättande av provningsplaner
  • Samordning av provningsarbetet när det är flera ingenjörer på plats
  • Samanställning av provningsprotokoll
  • Ansvara för kommunikation gällande tekniska frågor mot projektledare
Vi söker dig som
  • Mångårig erfarenhet av driftsättning av kontrollanläggningar för ställverk eller vattenkraftsstationer
  • Erfarenhet av konfigurering av reläskydd
  • Kompetens gällande kommunikation via IEC61850
  • En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft.
  • God IT- och datorvana
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • B-körkort är ett krav
START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Södra Sverige
URVAL: Sker löpande

#Vattenfall, #elkraft, #Kontrollanläggningsingenjör #energiomställningen

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en "pre-employment screening". Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Vattenfall Services Nordic AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 oktober 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!