Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till enhet Barn och Familj Söder och familjerätt

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (20 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsuppgifter

En av våra fantastiska sektionschefer på enheten Väster/ Innerstaden ska gå vidare till annan verksamhet inom Malmö Stad och vi söker därför nu dennes ersättare.

Som sektionschef inom barn och familj ansvarar du för socialtjänstens verksamhet avseende myndighetsutövning barn och familj 0-18 år

I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet inom sektionen med ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden.

Du kommer att ansvara för att utveckla och hitta långsiktiga lösningar med arbetet med barn, ungdomar och deras familjer utifrån deras behov och delaktighet. Arbetsuppgifterna ställer krav på såväl självständigt arbete som samarbetsförmåga och med en föränderlig arbetsdag är det viktigt att du är flexibel och med lugn kan förhålla dig till ändrade omständigheter.

Genom ett nära ledarskap tillsammans med din förste socialsekreterare vägleder du medarbetarna i deras dagliga arbete samt tar tillvara på deras kunskaper och erfarenheter. I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje.

Som sektionschef ingår du i en ledningsgrupp med fyra andra sektionschefskollegor och en enhetschef. Sektionerna har nära samarbete med varandra och hjälper varandra vid behov.

På enheten har vi implementerat Signs of Safety och ADBB och vi har metodutvecklare inom MI som handleder övrig personal i vidareutveckling inom detta.  

Som chef har du olika stödfunktioner kopplade till ditt uppdrag såsom chefsstöd, ekonomi- och HR-avdelning.

 

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten som sektionschef krävs det att du har:

  • Socionomexamen
  • Flerårig erfarenhet från socialt arbete inom myndighetsutövning
  • Chefs- eller ledarerfarenhet
  • God kunskap om lagstiftning och kan fatta beslut utifrån gällande regelverk
  • Arbetat med myndighetsutövning av barn och unga och/eller familjehemsvård.

 

Meriterande för uppdraget är att du har:

  • Ledarskapsutbildning
  • Erfarenhet av att driva kvalitetsarbete
  • Erfarenhet av att samverka med interna och externa aktörer såsom, Region Skåne, skola, förskola
  • God kännedom om administration och kunna hantera administrativa system som är kopplade till uppdraget som chef
  • Kunskap i MI, Signs of Safety och ADBB

Vi söker dig som leder med tillit och förtroende och är en närvarande ledare med förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Som person har du lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har en god förmåga att lyssna in, kommunicera och är tydlig med verksamhetens mål och kan förmedla ditt budskap. Du skapar struktur, lugn och stabilitet även i mer pressade situationer samt har förmågan att analysera och lösa problem på ett konstruktivt sätt.

 

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Verksamhetsområde Individ och familj är i indelat i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden: Insats och Utredning. Inom avdelning Utredning arbetar idag ca 550 medarbetare med utredningar och uppföljning av insatser riktat mot både barn och vuxna.

Vi tycker det är viktigt att vara en inkluderande arbetsplats med ett tillåtande klimat. Delaktighet, en god kommunikation och ett starkt engagemang är något vi värderar högt.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och framförallt Malmöbornas bästa. Låter detta som något för dig? Välkommen att söka tjänsten!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Förstaintervjuer kommer att hållas 11 och 12 november. 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren