Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistent till Agnesfrids gymnasium

Sista ansökningsdag
02 oktober 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Agnesfrids gymnasium söker en elevassistent med fokus på trygghetsskapande. Tjänsten är en visstidsanställning under läsåret 24/25. 

Arbetsuppgifter

Som elevassistent är din främsta uppgift att skapa en trygg och stabil skolmiljö för eleverna. Tillsammans med ansvarig pedagog planerar, genomför och utvärderar du det pedagogiska arbetet, både individuellt och i grupp. Du är en nyckelperson i skolans dagliga verksamhet och arbetar för att undanröja hinder för elevernas lärande, vilket bidrar till deras personliga och kunskapsmässiga utveckling.

I din roll samarbetar du nära elevhälsan, lärare, skolledning och eleverna själva för att skapa en trygg och inkluderande miljö. Du har en positiv elevsyn och förstår vikten av att bygga starka relationer med både kollegor och elever. Genom ditt arbete bidrar du till att främja studiero och en god arbetsmiljö, både i och utanför klassrummet.

Arbetet är varierande och anpassas efter varje elevs unika behov. Det kan innebära omvårdnad av enskilda elever och arbete med elever som har fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar. Genom samtal, projekt och stöttning hjälper du eleverna att känna sig trygga och motiverade. Samverkan med andra yrkesgrupper och funktioner är en central del av din roll, där du bidrar till att skapa en sammanhållen och stödjande miljö för elevernas bästa möjliga utveckling under hela skoldagen.

Kvalifikationer

Krav:

  • Gymnasieexamen
  • God digital kompetens 
  • God svenska i tal och skrift

Meriterande: 

  • Utbildning inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med ungdomar i allmänhet och med ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i synnerhet

Vi söker en elevassistent som bygger och upprätthåller förtroendefulla relationer med elever, kollegor, vårdnadshavare och samverkanspartners. Som person är du lösningsorienterad, pedagogisk och flexibel, med förmåga att anpassa din kommunikation efter olika situationer. Då arbetsuppgifterna innefattar att stötta elevernas lärande, är det viktigt att du är flexibel och kan hantera förändringar i schema och elevunderlag.

Om arbetsplatsen

Agnesfrids gymnasium i Malmö är en skola med såväl gymnasie- som vuxenutbildning. Skolan bedriver flera utbildningar, såsom det nationella fordons- och transportprogrammet samt de tre introduktionsprogrammen yrkesintroduktion, språkintroduktion och programinriktat val. Vi ger proffsig yrkesutbildning i välutrustade undervisningslokaler. Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ca 300 elever där vi satsar på små undervisningsgrupper för att få hög kvalité i våra utbildningar. Skolan är belägen i Fosieby med närhet till arbetsmarknaden och övriga samarbetspartners.  
 
Vill du veta mer om oss?  
Besök: agnesfridsgymnasium.malmo.se 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 oktober 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren