Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Biträdande rektor till Malmö latinskola

Sista ansökningsdag
16 september 2024 (4 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Malmö latinskola söker nu en biträdande rektor som vill bli en del av en mycket välfungerande gymansieskola som ligger i framkant av utvecklingen. 

På Malmö latinskola arbetar vi tillsammans för att nå våra högt ställda krav och här är samverkan i ledningsgruppen en viktig del av uppdraget för att lära av varandra och utvecklas tillsammans. I rollen är du direkt underställd skolans rektor och ingår tillsammans med tre andra biträdande rektorer och en sektionschef i dennes ledningsgrupp där du förväntas ha ett helhetsperspektiv i övergripande frågor. 

Får du energi av att påverka elever och personal genom ditt starka ledarskap? Då är det dig vi söker! 

Välkommen att skicka in din ansökan!

Arbetsuppgifter

I uppdraget som biträdande rektor på Malmö latinskola leder du ca 25 medarbetare och 300 gymnasieelever på ett eller flera av våra program. Tillsammans med vår engagerade personal driver du den pedagogiska utvecklingen framåt och säkerställer att goda resultat uppnås i en stimulerande, trygg och utvecklande miljö. Som biträdande rektor är uppdraget att fortsätta förädlingen av vår verksamhet och att ständigt arbeta med att utveckla skolan i samverkan med övrig personal. 

I uppdraget ingår att leda verksamheten mot goda elevresultat, arbeta för en god arbetsmiljö, ligga i framkant av skolutveckling och ansvara för programbudget. Det innebär vidare att du jobbar proaktivt med systematiskt kvalitetsarbete och elevvård för bästa resultat och har ett äkta intresse och engagemang för dessa områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Lärarexamen
  • Erfarenhet av att arbeta inom skolledning som processledare eller i liknande roller
  • Erfarenhet av att arbeta inom gymansieskola
  • God erfarenhet av att driva utvecklingsprocesser och systematiskt kvalitetsarbete
  • Vana att använda digitala verktyg för kommunikation och pedagogik
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning
  • Erfarenhet av att arbeta inom skolledning med personalansvar
  • Kunskap i de för yrket vanligt förekommande digitala stödsystemen inklusive schemaläggningsverktyg

Personliga egenskaper

Vi söker en ledare som är tydlig, kommunikativ och trygg med en utpräglat god samarbetsförmåga och naturlig fallenhet för att skapa goda relationer i alla delar av organisationen. Med din prestigelöshet skapar du delaktighet för att nå stort engagemang och god kvalitet. Vidare är du tydligt strukturerad och har stor vana och förmåga att arbeta systematiskt med kvalitet och arbetsmiljö samt att driva processer för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten.   
Du är ansvarstagande och arbetar systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. Din grundade stabilitet gör att du vågar stå kvar i fattade beslut.

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"   

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1200 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att eleven ska få en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerad i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen är grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på. 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt 
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623
 
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren