Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Teknisk skribent / Teknikinformatör

Sista ansökningsdag
08 december 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren skribent och tekniskt kunnig som är redo för att ta nästa steg i karriären? Trivs du i att arbeta i en bred roll där du har ansvar för all teknisk dokumentation? Vill du arbeta i Öresundsregionen? Tveka inte att söka denna tjänst!

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du arbetar som konsult hos Etteplan på ett företag inom energisektorn. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företaget

Etteplan är ett ledande ingenjörsföretag som formar framtidens industrier. Med en dynamisk och inkluderande arbetskultur, erbjuder vi spännande uppdrag, mångfaldiga kundrelationer och en miljö där din ambition får blomma. Vi är över 700 teknikspecialister i Sverige som brinner för teknik och människor. Tillsammans formar vi framtidens innovationer och utveckling inom en global affärsmiljö. Hos oss finns många möjligheter för dig som vill växa och utvecklas i en framåtsträvande organisation.

Arbetsuppgifter

I rollen som teknisk skribent erbjuds du en bred och varierande roll med mycket utrymme för eget ansvar. Tjänsten innefattar att utveckla, underhålla samt kundanpassa teknisk dokumentation inom energisektorn. Ditt huvudsakliga ansvar är att skriva tekniskt material, uppdatera och sammanfoga teknisk dokumentation. Som teknisk skribent är det viktigt att du uppfyller målgruppens behov, har en förståelse för produkter och tjänster för att kunna leverera och skapa manualer på engelska.

* Utveckla omfattande dokumentation på engelska
* Förstå produkter och tjänster för att skapa manualer
* Erfarenhet av att skriva, korrekturläsa och redigera teknisk dokumentation
* Utvärdera aktuellt innehåll och utveckla innovativa metoder för förbättring

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Tidigare erfarenhet av roller som innefattar teknisk dokumentation, exempelvis teknikinformatör, dokumentationsingenjör, eller teknisk skribent.
Utmärkta kunskaper i dokumenteringshanteringsprogram såsom FrameMaker och Indesign
* Goda kunskaper i tal och skrift på såväl svenska som engelska då båda språken används i tjänsten
* B-körkort
* Kunskaper inom XML baserade CMS-system, arbetsmetoder såsom single sourcing, DITA (starkt meriterande)

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god teknisk förståelse och en fallenhet för kommunikation och dokumentation. Du kommer ha ett stort ansvar för skriva och redigera teknisk dokumentation. Som person är du en problemlösare och motiveras av att sätta i gång och driva projekt framåt. Vidare tar du ett stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, ser till att utförandet bli bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid. Det är också viktigt att du är noggrann och konsultativ i ditt arbetssätt.

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående, viss hänsyn till uppsägningstid
Plats: Hybridtjänst Malmö, Lund och Danmark
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 december 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.