Hoppa till innehåll

Lönechef till Pågen

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (21 dagar kvar)
Publiceringsdatum
30 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om Pågen AB

På Pågen bakar vi med kärlek – det handlar om att ha en omsorg om råvaror och produkter, medarbetare, konsumenter och om våra gemensamma resurser. Pågen är ett familjeföretag i femte generationen och är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Med två bagerier där duktiga bagare bakar dag som natt, och med Sveriges största säljkår, förser Pågen varje dag både exportmarknader och landets butiker med färskt bröd. Mer information hittar du på www.pagen.se.

Din roll som lönechef

Som lönechef på Pågen ansvarar du för att arbetsleda och utveckla löneavdelningen samt säkerställa att korrekta löner betalas ut i rätt tid i enlighet med gällande avtal och lagstiftning. Tillsammans med teamet supporterar ni organisationen i frågor relaterade till lön och andra ersättningar. Du ansvarar även för pensioner och hantering av pensionsrelaterade frågor samt förbättringar inom området. Du ansvarar för fem medarbetare och tjänsten är placerad på Pågens huvudkontor i Malmö.

Du har ansvar för att kompetensutveckla och involvera teamet i olika projekt gällande lön och vi ser även att har erfarenhet av att driva digitalisering och utveckling av löneprocesser framåt gentemot övriga avdelningar. I rollen som lönechef har du kontinuerlig kontakt med ledare och medarbetare internt men även externt med leverantörer av system/pensionslösningar/försäkringar. Den här rollen är för dig som vill ha ett ansvarsfullt jobb i en platt organisation som präglas av högt tempo, engagemang och arbetsglädje.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Leda och fördela arbetet inom löneavdelningen samt säkerställa löneavdelningens utveckling i relation till Pågens utveckling.
  • Säkerställa fullständiga lönekörningar och hantering av reseräkningar samt övriga ersättningar.
  • Förvaltnings- och systemansvar för löne-, tids och reseräkningsrelaterade system
  • Utveckling och digitalisering av rutiner och processer samt rekommendationer av förbättringar i processer gentemot övriga avdelningar.
  • Leda, samverka och delta i projekt relaterade till ansvarsområdet.
  • Boksluts-, budget- och prognosarbete inom löneområdet

 Vem söker vi?

Vi söker dig med flera års erfarenhet av självständigt lönearbete och goda kunskaper om pensioner, lagar och avtal. Meriterande är om du har en relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett par års ledarskapserfarenhet i en liknande roll och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du har arbetat med hela löneprocessen från ax till limpa och har vana av både kollektiv-och tjänstemannalöner. Ett plus är om du har erfarenhet av systembyte, vilket ligger i närtid hos Pågen. Meriterande är även om du har jobbat i HR+8 eller Medvind.

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv och resultatorienterad, har hög ambitionsnivå och vill utvecklas tillsammans med gruppen. Du är initiativtagande, handlingskraftig, prestigelös och kan identifiera utvecklingsområden när du bollar frågor både högt och lågt. Du drivs av att hitta lösningar på problem och trivs i en verksamhet som ständigt förändras. Som person är du kommunikativ, noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och gillar att arbeta i team. Hos oss känner man en stolthet i att ta fram löner och att man bidrar till verksamheten.

Vårt erbjudande

På Pågen erbjuder vi dig en arbetskultur som genomsyras av att ta ansvar, viljan att utvecklas samt att värna om sina medarbetare. Vår tro på att vara handlingskraftiga, modiga och prestigelösa är en drivande faktor i vår långsiktiga vision, att finnas kvar lika länge som vi har funnits, i över 140 år. Denna tro är vad som kopplar oss samman och stärker vår förmåga att ta ägandeskap i vårt arbete. Tillsammans får vi saker gjorda, vi är schyssta och ärliga mot varandra och tar ansvar för helheten.

Ansökan 

I den här rekryteringen samarbetar Pågen med Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se och du får då svara på några korta frågor. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Webbaserade tester och bakgrundskontroll kommer vara en del av denna rekryteringsprocess i nästa steg. Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande.

Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta Karin Steenstrup på karin.steenstrup@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Stort lycka till och välkommen med din ansökan!

 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se