Hoppa till innehåll

Underhållsingenjör inriktning mekaniskt underhåll till Uniper

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Bli en del av Uniper och bidra till att forma framtiden inom hållbar energi! Vi söker nu en erfaren Underhållsingenjör inriktning mekaniskt underhåll som delar vårt engagemang för innovation och hållbarhet. Ansök nu och var med på resan mot en grönare framtid!

Din roll hos oss

I rollen som Underhållsingenjör inom mekaniskt underhåll kommer du att tillhöra GT-Nordics, en kraftverksorganisation som är en del av Sydkraft Thermal Power AB. Öresundsverket, ett kombikraftverk i Malmö med en kapacitet på 448 MW, är planerat att åter tas i bruk under första kvartalet 2025 för att stärka den svenska elberedskapen. Detta efter ett beslut från Svenska kraftnät, vilket innebär att verket kommer att spela en vital roll i att upprätthålla elsystemets balans och stabilitet i södra Sverige.

Med åtta gasturbiner fördelade på fyra anläggningar i södra Sverige, inklusive Öresundsverket, bidrar vi till svensk försörjningstrygghet genom att leverera el när behovet är som störst. Våra anläggningar finns i Malmö, Karlshamn, Barsebäck och Halmstad och innefattar också Karlshamnsverket.

Vårt engagerade team arbetar i nära samarbete med Uniper koncernens internationella funktioner för att säkerställa en stabil elförsörjning.

Som Underhållsingenjör tillhör du avdelningen Underhåll & Drift som består av en chef samt sex ingenjörstjänster inom olika områden som har som huvuduppgift att stötta verksamheten med underhållskompetens.

Uniper ställer de höga krav på säkerhet både för person och miljö, vilket även innefattar anläggningssäkerhet. De viktigaste målen är att ha en så hög säkerhet och drifttillgänglighet som möjligt på våra anläggningar. Det betyder att underhållsarbetet ska vara väl utfört och planerat så att en hög starttillgänglighet bibehålls med fokus på förebyggande och avhjälpande underhåll. Du är involverad i den dagliga drift- och underhållsverksamheten och prioriterar kontinuerligt åtgärderna utifrån tillgänglighet, produktionsförmåga och säkerhet. Du gör löpande behovsanalyser för åtgärder i anläggningen på kort och lång sikt, vilket resulterar i en anläggningsspecifik projekt- och underhållsplan.

I rollen ingår följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Ansvara för implementering och underhåll av mekaniskutrustning och maskiner kopplat till processen då driftsättning även ingår.

• Stötta Anläggningsansvariga mVad kommer du att jobba med?ed kort- och långsiktiga planer på underhåll, uppdateringar/uppgraderingar kopplade tillgänglighet samt ekonomi för samtliga anläggningar inom GT Nordics.

• Hantera och leda leverantörer och entreprenörer i det dagliga arbetet.

• Utföra, driva och stödja verksamheten avseende riskanalyser och rotorsaksanalyser på olika nivåer kopplat till anläggningar samt granska och analysera befintliga och kommande system eller tekniska lösningar.

• Utföra och vara vägledande i felsökningar.

• Projektleda och deltaga i projekt kopplat till våra anläggningar.

• Bereda arbeten i våra riskhanteringsverktyg samt utföra projekt, antingen själv, som beställarrepresentant eller med hjälp av interna resurser.

• Vara kontaktperson för all verksamhet kopplat till det mekaniska för våra anläggningar.


I tjänsten ingår resor till våra anläggningar i södra Sverige, främst efter egen planering. Det kan även förekomma kortare resor utanför Sverige till våra kollegor inom Uniper.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Uniper är en del av samhällskritisk verksamhet i Sverige varför den här befattningen kan omfattas av krigsplacering. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.

Vem vi söker

Vi söker dig som har stort intresse för energibranschen. Du har god förmåga att prioritera och även delegera arbetsuppgifter och gör ditt yttersta för att hålla anläggningen redo att stötta elnätet. Det innebär att du har en hög ansvarskänsla samt god förmåga till problemlösning och att vara beslutsmässig. Vidare måste du ha ett högt säkerhetsmedvetande. Att du är kommunikativ, har lätt att samarbeta, är lojal och har ett gott omdöme är viktiga personliga egenskaper för att lyckas i tjänsten. Du trivs med att ha ett varierande arbete med praktiska arbetsuppgifter ute i våra gasturbinanläggningar blandat med administrativa frågor

Vidare ser vi att du:

• Är utbildad ingenjör på minst högskolenivå t.ex. maskinteknik elle likande relevant område. • Har några års operativ erfarenhet från energiproduktion eller processindustri.

• Har god kännedom om felsökningsfilosofi och guidar dig lätt i olika PID (Process- och Instrumentdiagram).

• God kännedom om standarder, tryckkärlsnormer och relevant lagstiftning.

• Erfarenhet av att arbete i ett underhållssystem.

• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

• B-körkort.


Kontakt

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Rekryterande chef, Jonas Stenlund

Jonas.Stenlund@swe.uniper.energy


Fackliga kontaktpersoner;

Magnus Notini, Unionen, 070-655 01 27

Henning Holmberg, Sveriges Ingenjörer, 070-660 12 30

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se