Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Kalkylingenjör

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Drivs du av att tillsammans med teamet, och med stort eget ansvar, leverera goda resultat i rätt tid? Då kan du vara den kalkylingenjör vi söker!


Vi är cirka 250 medarbetare och driver många intressanta byggprojekt i Skåne och Blekinge. Uppdragen varierar mellan nyproduktion, renovering samt om- och tillbyggnad.

Om tjänsten

Som kalkylingenjör hos oss arbetar du med framtagande av anbudsunderlag utifrån förfrågningsunderlag. Du genomför offertförfrågningar på material och UE-kostnader samt utvärderar offerterna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva anbudsarbetet till färdigt anbud och att ansvara för att skapa ett komplett anbudsunderlag. Du kommer att arbeta med allt från budgetkalkyler i tidiga skeden till traditionella anbud.

I rollen som kalkylingenjör kommer du att vara en viktig medarbetare för att lägga grunden för våra framtida projekt. Ditt ansvarsområde är att säkerställa att vi har konkurrenskraftiga och affärsmässigt säkra anbud.

I din befattning ingår bland annat:

  • Genomgång av förfrågningsunderlag och handlingar
  • Definiera resursbehov för anbudsarbetet
  • Undersöka och föreslå tekniska lösningar och alternativa metoder och material
  • Upprätta nettokalkyl
  • Utvärdera offerter
  • Upprätta klimatkalkyler
  • Upprätta omkostnads- och tjänstemannakalkyl

Du ingår i regionens kalkylgrupp och rapporterar till kalkylchefen i regionen men arbetar nära våra arbetschefer i våra anbud och projekt.
Placeringsort är Malmö alternativt Helsingborg.


Kravprofil
Du har en teknisk utbildning på högskolenivå alternativt motsvarande kunskaper som tillgodogjorts genom erfarenhet och kompetensutveckling samt minst 2-3 års erfarenhet av kalkyl- och anbudsarbete i byggbranschen. Du ska på egen hand ha ansvarat för framtagande av kalkyler och anbud under denna tid och har en hög byggteknisk kompetens.

Som person är du stresstålig, tydlig och van att arbeta mot deadlines. Du är kostnadsmedveten och har förmåga att skapa goda relationer med människor runtomkring dig. Din naturliga fallenhet för lagspel och samarbete är ett faktum då du är en nyckelspelare i teamet.

Du talar och skriver svenska obehindrat. Körkort B är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Mats Svensson, kalkylchef i region Bygg Syd, 0725 337 583, mats.svensson@peab.se alternativt Olle Olsson, regionchef Bygg Syd, 0733 374390, olle.olsson@peab.se. Då det är semestertider kan svarstiden vara längre.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.