Hoppa till innehåll

Alkohol- & drogterapeut

Publiceringsdatum
27 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nu utökar vi vårt team och söker dig som brinner för behandling och vill arbeta hos oss på Nytida Provita som alkohol- och drogterapeut.

Nytida Provita har bedrivit beroendebehandling sedan 1987 och hjälpt många personer till ett bättre liv fritt från missbruk och kriminalitet. Vår behandlingsmodell grundar sig på Anonyma Alkoholisters tolvstegsprogram, med inslag av KBT (kognitiv beteendeterapi) samt MI (motiverande samtal). Vår målgrupp är vuxna med alkohol-, drog- och spelproblematik.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett behandlingsteam bestående av engagerade personer med stort driv. I arbetet ingår att hålla föreläsningar samt terapi både enskilt och i grupp, planera behandlingsinsatser, föra löpande dokumentation, rapportera till uppdragsgivare och ha kontakt med handläggare. Allt med fokus på målet om att hjälpa våra klienter till ett bättre liv.

Vi arbetar tätt tillsammans med stort fokus på förtroende och relationsskapande. Du bör vara lyhörd och uppmärksam med god fingertoppskänsla. Ha förmåga och trygghet att kunna möta patienten i dennes process och känslor men också kunna agera gränssättande när situationen kräver det.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad Alkohol- och drogterapeut eller likvärdigt gärna med tidigare behandlingserfarenhet av 12-stegsprogrammet. Meriterande är även erfarenhet eller utbildning i Kriminalitet som livsstil, Återfallsprevention och MI.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
13 november 2024 (148 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se