Hoppa till innehåll

Service Area Agile Team Coach

Publiceringsdatum
28 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vår kund växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll, och de driver innovation genom agilt arbete och samarbete. Nu är de i behov av en erfaren agil coach att axla två roller inom deras dynamiska organisation.

Anställningsformen är ett konsultuppdrag på ca 8 månader som anställd på NXT Interim, för att sedan gå över som fast anställd direkt hos vår kund!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Bakgrundskontroll och säkerhetsintervju är en del av processen, och du behöver vara svensk medborgare.

 

SA Team Coach – Team agilt

En SA Team Coach fungerar som ett generellt stöd till hela sitt SA och har kunskap och förmåga att arbeta team agilt samt med arbetssätt i Jira/Confluence. Rollen innebär att stötta team inklusive teamcoacher och servicemanagers hands-on i deras teamagila utveckling. En SA Team Coach säkerställer att även team utan teamcoacher utvecklas team agilt och stöttar NTC

hands-on med deras arbetssätt när de saknar teamcoach. Dessutom ska SA Team Coach se till att teamagil coaching och aktiviteter är i linje med Group IT Scaled Agile Framework (GITSAF) och tillhörande riktlinjer. Rollen bidrar också till vidareutveckling och underhåll av sektionen 5. Team Agile på Group IT Agile Ways of Working Confluence-sidan.

SA Team Coach Scaled Agile

Tillsammans med teamcoacher ska SA Team Coach säkerställa förståelsen för och tillämpningen av Group IT Scaled Agile WoW inom sitt SA. Rollen innebär att hålla de skalade agila coacherna inom Organisational support uppdaterade kring status, utmaningar samt planerade aktiviteter inom sitt SA. SA Team Coach stöttar Organisational support inför och under Sync Align week genom att förbereda sitt SA, planera och facilitera cross-team retrospektiv per gruppering samt planera och facilitera Group IT Increment retrospektiv.

Under inkrementet stöttar SA Team Coach Organisational support genom att coacha initiativen i en av Sync Align grupperna. Detta innefattar uppföljning med ID att Jira uppdateras med inkrementmål, inkrementnummer, status på inkrementmål med mera. Rollen innebär även check-ins med teamcoacher för att säkerställa commitment stories och synka med team man har beroenden till. SA Team Coach stöttar initiativen vid utmaningar i arbetssättet samt planering och facilitering av samarbetsworkshops och QA-sessioner.
 

Kompetenser: 

  • Kunskap och förmåga att arbeta Team agilt samt arbetssätt i Jira/Confluence
  • Erfarenhet av att, hands-on, stötta team och coacher i sin agila utveckling
  • Erfarenhet av planering av workshops samt QA-sessioner
 

Låter detta som en intressant roll?

Sök redan i dag så berättar vi mer. Vi behöver en ansökan, inkluderat CV, på svenska, som matchar vår kunds önskemål. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan då anbudstiden är kort.

NXT Interim och NXT Rekrytering är ett nischat och innovativt företag som är verksamma inom konsult och rekryterings branschen. Vi är verksamma inom HR, IT, Ekonomi, Sälj och Marknad och har 20 års erfarenhet i branschen. Vi erbjuder våra konsulter bl a sjukförsäkring, remote-arbetsplatser och flera andra förmåner som förgyller deras vardag. Vid projektanställning (som i denna) tillämpar vi kollektivavtal. 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
26 september 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se