Hoppa till innehåll

IT Business Analyst

Publiceringsdatum
28 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vår kund växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll, och de driver innovation genom agilt arbete och samarbete. Nu är de i behov av en DevSecOps tekniker inom Linux med kunskaper i OpenStack. 

Anställningsformen är ett konsultuppdrag på ca 8 månader som anställd på NXT Interim, för att sedan gå över som fast anställd direkt hos vår kund! 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Bakgrundskontroll och säkerhetsintervju är en del av processen, och du behöver vara svensk medborgare.
 

Din roll

Som Business Analyst, har man i uppdrag att stärka koncernens alla delar med kompetens att översätta business use-case till IT samt beskriva kraven för en tänkt IT-förmåga. Vi bidrar i många olika faser, allt ifrån vision till implementation och tillhör Group IT.

Group IT är den del som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som cloud tech, storage compute, network solutions, clients and applications mm. Group IT ansvarar även för driften av datacenters med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Tillsammans med de olika verksamheterna agerar dem internt. Uppdragen har stor variation och handlar ofta om att omsätta förfrågningar till hanterbara uppdrag, genomföra förstudie, starta upp och fånga in grundläggande krav för ett initiativ eller leda kravarbetet till verifierbara entydiga krav tillsammans med uppdragsgivare och kollegor. Dem jobbar gärna tätt med arkitekter, teamledare, scrummasters, projektledare samt sme.er från de olika verksamheterna.

Ditt uppdrag kommer främst bestå av att:

  • Leda utredningar utifrån ett IT-perspektiv baserat på verksamhetsbehov
  • Leda mot tydliga slutsatser för olika scenarion
  • Ta fram av tydliga beslutsunderlag
  • Samla in och dokumentera kravmassor
  • Förbereda styr -och ledningsgrupper
  • Agera IT Business Analyst med tillhörande ansvarsområden

Placeringsort är på ett av vår kunds kontor i Järfälla, Malmö, Göteborg eller Linköping. Flexibilitet arbete är möjligt beroende på uppdrag. Resor förekommer primärt nationellt.

Din profil

Vi ser att du som söker har en relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet. Arbetat som Business Analyst i större initiativ och verkat i gränslandet mellan verksamhet och IT. Vi tänker oss att du har en bred erfarenhet av IT där du jobbat på olika nivåer på ett större bolag. Därav har du också förståelse för en större verksamhets IT-landskap samt kunskap om vikten av att beskriva och förbättra processer. Du har även förmåga att leda och coacha många olika typer av grupperingar. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal och skrift. 

Utöver detta ser vi det nödvändigt med erfarenhet och kunskap inom:

  • Kravhantering
  • Kunna leda till resultat, tex. genom workshops
  • Agila- projekt-metodik,
  • upphandling och förståelse för regulativa krav,
  • att påvisa affärsvärde med hjälp at rätt IT-förmåga

​För att lyckas i rollen lägger du en tydlig plan. Att arbeta strukturerat och metodiskt är en naturlig del i ditt arbetssätt. Din goda förmåga att hålla igång och leda en diskussion i mål syns i din skicklighet att ta tillvara nya idéer och prioritera tid och fokus på rätt sak. Det gör du genom att skapa struktur, transparens och förenkla sammanhang, även i en komplex miljö.
 

Låter detta som en intressant roll?

Sök redan i dag så berättar vi mer. Vi behöver en ansökan, inkluderat CV, på svenska, som matchar vår kunds önskemål. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan då anbudstiden är kort.

NXT Interim och NXT Rekrytering är ett nischat och innovativt företag som är verksamma inom konsult och rekryterings branschen. Vi är verksamma inom HR, IT, Ekonomi, Sälj och Marknad och har 20 års erfarenhet i branschen. Vi erbjuder våra konsulter bl a sjukförsäkring, remote-arbetsplatser och flera andra förmåner som förgyller deras vardag. Vid projektanställning (som i denna) tillämpar vi kollektivavtal. 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se