Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
28 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vår kund växer snabbt och står inför en lång och spännande resa med aktuella samhällsnyttiga projekt. På denna resa spelar IT en väsentlig roll, och de driver innovation genom agilt arbete och samarbete. Nu är de i behov av en Data Engineer

Anställningsformen är ett konsultuppdrag på ca 8 månader som anställd på NXT Interim, för att sedan gå över som fast anställd direkt hos vår kund!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Bakgrundskontroll och säkerhetsintervju är en del av processen, och du behöver vara svensk medborgare.


Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld. Din roll Sektionen Digital Solutions Analytics hos vår kund har ett specifikt ansvar för digitala lösningar och plattformar för team som jobbar med data-analys, machine learning och AI inom olika enheter/affärsområden. Har du ett stort intresse och kunskap inom Data Analytics och Advanced Analytics? Då kanske det här är rollen för dig!

Som Data Engineer hos vår kund kommer du få arbeta tätt tillsammans med business areas och i dialog med IT-arkitekt utveckla ETL-flöden. Du kommer att få arbeta i agila team, där arbetet sker i sprintar och där Jira kommer att vara ett centralt verktyg. För att trivas i denna roll är det viktigt att ha god samarbetsförmåga. I teamet sker ett nära samarbete mellan ex. Business Intelligence Analysts, Data Engineers och lösningsarkitekter. Vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar implementation av den Business Intelligence plattform som skapas för vår kunds behov.

 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bygga skalbara tekniska lösningar som består av datamodeller, dataintegration, lagringslösningar och data pipelines
  • Arbeta inom hela ETL-flödet och bygga data pipelines i Python
  • Arbeta hands-on med konfigurering, integration, installation och scriptning av data
  • Samarbeta med våra data-arkitekter i designarkitektur och ha dialog om lösningar med våra kunder
  • Systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling
  • Du kommer även i perioder kunna leda implementationen av komponenter inom Analyticsområdet såsom Apache Spark


 

Skills:

Vi tror att du som söker är utvecklare eller analytiker med stort intresse av nya teknologier och metoder samt brinner lite extra för analyctis området. Arbetet kommer att utföras i nära samverkan med olika team, därför är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga. Du kommer genom detta att ha olika kontaktytor, både externt och internt, vilket innebär att du kan hantera olika typer av sociala interaktioner. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar att dela med dig av din kunskap till dina kollegor. Utöver detta har du ett bra öga för att identifiera förbättringspotential, samt initiera och driva nya idéer.

 

Vi tror att du som söker har:

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i ETL
  • Jobbat inom analyticsområdet (t.ex. BI, AI, DW, ETL/ELT, SQL/NoSQL, Data Lakes, Informationsmodellering)
  • Gedigen kunskap i effektiv mjukvaruutveckling (Python, Apache Spark, micro services)

 

Meriterande är om du har:

  • Grundläggande kunskaper inom containerteknologi (Kubernetes/Docker) 
     

Låter detta som en intressant roll?

Sök redan i dag så berättar vi mer. Vi behöver en ansökan, inkluderat CV, på svenska, som matchar vår kunds önskemål. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan då anbudstiden är kort.

NXT Interim och NXT Rekrytering är ett nischat och innovativt företag som är verksamma inom konsult och rekryterings branschen. Vi är verksamma inom HR, IT, Ekonomi, Sälj och Marknad och har 20 års erfarenhet i branschen. Vi erbjuder våra konsulter bl a sjukförsäkring, remote-arbetsplatser och flera andra förmåner som förgyller deras vardag. Vid projektanställning (som i denna) tillämpar vi kollektivavtal. 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
26 september 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se