Hoppa till innehåll

Nu söker vi en speciallärare på deltid till vår gymnasieskola i Malmö

Publiceringsdatum
28 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Move & Walk är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsvariationer. Inom koncernen bedriver vi Grund- och gymnasie anpassade skolor, Daglig Verksamhet samt administration av Personlig Assistans. På Move & Walk genomsyras hela verksamheten av konduktiv pedagogik (KP), där rörelse tillsammans med kognitiv, kommunikativ och social förmåga ligger i fokus. KP har som mål att ge redskap så att varje elev, oavsett funktionsnedsättningens storlek, kan leva så självständigt som möjligt och klara vardagen på bästa sätt utifrån sin nivå.

På våra skolor arbetar s.k. conductor - läraren, lärarassistenter och elevassistenter som tillsammans bygger upp elevens utvecklingsplan och som ser till att varje elevs speciella behov tydliggörs. Personalen som arbetar med eleverna har en mycket viktig roll i den enskildes utveckling.

Skolan bedrivs i friskoleform, är helt avgiftsfri och godkänd av Skolverket.

Om du brinner för att arbeta med människor och vill vara med och skapa en bättre vardag och livskvalitet för människor med funktionsvariationer, är detta en tjänst för dig.

I ditt uppdrag som speciallärare ingår bland annat att:

- Planera och genomföra stödinsatser för elever

- Stödja lärare och mentorer för att skapa lärmiljöer som är både främjande och förebyggande

- Kartlägga, utreda och dokumentera behovet av särskilt stöd

- Samarbeta inom det specialpedagogiska arbetslaget samt med arbetslagen för de olika årskurserna och arbeta i elevhälsoteamet

- Kommunicera regelbundet med elevernas vårdnadshavare för att upprätthålla en öppen och transparent dialog

Du är flexibel och lyhörd och sätter elevens behov och lärande i centrum. För att passa för uppgiften bör du ha en god samarbetsförmåga eftersom du kommer att arbeta i team. Du känner ett stort engagemang för din uppgift och har en vilja att tillsammans med oss utveckla vår skolverksamhet. Det krävs att du har ett genuint intresse och en djupare förståelse för motoriska funktionsnedsättningar och de speciella behov våra elever har.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Kompetenskrav:

Legitimerad speciallärare med behörighet i ämnesområdena:

  • Idrott och hälsa
  • Individ och samhälle
  • Hem- och konsumentkunskap


Move & Walk är i en mycket expansiv fas och vi erbjuder dig ett roligt och stimulerade arbete med goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdföretagarna och individuell lönesättning.

Tjänsterna är deltid på 50%

Tillträde till terminstart ht 2024

Vi kallar till intervju löpande.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
29 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se