Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Speciallärare åk F-6 till Kulladalsskolan

Publiceringsdatum
04 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som speciallärare kommer du att arbeta både på individ-, grupp och organisationsnivå. Du kommer att arbeta tillsammans med arbetslag i planering, genomförande och uppföljning av undervisning. Ditt huvuduppdrag är specialpedagogiskt stöd till elever, individuellt och i grupp. Nästa läsår kommer ditt huvuduppdrag att vara i åk 3 och åk 6 för att sedan följa eleverna genom sin skolgång. Du kommer att ingå i ett specialpedagogiskt team med två kollegor. Du är en viktig del i skolans hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande elevhälsoarbete.

Du ingår i skolans elevhälsoteam och bidrar med pedagogisk kompetens som komplement till medicinsk, psykologisk och psykosocial kompetens. Elevhälsoteamet arbetar för att stödja elevers utveckling och lärande samt hälsa. Som en del av elevhälsoteamet är du delaktig i skolans kvalitets- och utvecklingsarbete. Du följer elevernas kunskapsutveckling kontinuerligt för att kunna sätta in tidiga stödinsatser. Du är ett konsultativt stöd i specialpedagogiska frågor till skolans personal, är rådgivande till vårdnadshavare samt genomför utredningar av särskilt stöd, pedagogiska kartläggningar och screeningar på uppdrag av rektor. Du upprättar och följer upp åtgärdsprogram i samarbete med lärare, elever och vårdnadshavare. Du har kontakt med andra myndigheter/verksamheter utifrån elevers pedagogiska situation.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare f-6 och har en speciallärarexamen inriktning språk-, läs- och skrivutveckling. Du har goda ämneskunskaper, är en god lagspelare och har en analytisk förmåga. Du är prestigelös och har förmåga att skapa goda och hållbara relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har goda kunskaper om specialpedagogiska hjälpmedel och arbetsmetoder.

Du har god inblick i skolans styrdokument, och har förmågan att tillämpa dem i det dagliga arbetet. För att trivas på Kulladalsskolan är det viktigt att du har ett intresse för systematiskt kvalitetsarbete och ser möjligheten i att omsätta analys av resultat i handling. Har du erfarenhet av arbete med STfL (Systematiskt tillsammans för lärande) kan det vara meriterande. Som speciallärare arbetar du både självständigt och i grupp.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också! Kulladalsskolan är en f-6-skola med ca 540 elever och på fritidshemmet går drygt 350 elever. På Kulladalsskolan arbetar du i ett nära samarbete med dina kollegor för att skapa en helhet för eleverna. Hos oss är det viktigt med relationer och att se varje elevs behov och möjligheter, att varje elev känner delaktighet i en lärande gemenskap. På Kulladalsskolan får du en mycket hög andel behöriga kollegor inom alla yrkeskategorier.

Arbete i arbetslag och ämneslag är Kulladalsskolans grundidé för hög kvalitet, likvärdighet och ett delat ansvar. På Kulladalsskolan finns ett skolbibliotek med bibliotekarie och ett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator, elevkoordinator, skolpsykolog, specialpedagog och förstelärare i specialpedagogik som tillsammans med dig strävar efter att skapa en undervisning som är tillgänglig för alla elever. På skolan prioriteras de praktiskestetiska ämnena genom en undervisning som bedrivs av ämneslärare redan från förskoleklass. Skolans prioriterade fokusområden under läsåret 24/25 är att utveckla undervisningen i språk och matematik, allas känsla av trygghet och studiero och en undervisning som är tillgänglig för alla elever. Som medarbetare på Kulladalsskolan får och förväntas du vara med och bidra till utveckling för att skapa varje elevs bästa skola. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juli 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren