Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socionom för förebyggande arbete och föräldraskapsstöd på Malmös förskolor

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För att främja hälsa och ett tidigt föräldraskapsstöd kopplat till barnen och deras familjer inrättar Förskoleförvaltningen tillsammans med Arbetsmarknads- och socialtjänsten i Malmö socionomer i förskolan.

Vi söker nu fyra engagerade, nytänkande, modiga och drivna socialarbetare som vill vara med och starta upp, utveckla och arbeta som socionomer riktade gentemot förskolan.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att ge tidiga och förebyggande insatser på utvalda förskolor i Malmö. Resurserna kommer att riktas utifrån behovsanalys gjord av Förskoleförvaltningen. Du kommer att verka för att främja en god hälsa och goda uppväxtvillkor för barn i förskola genom att skapa tillitsfulla relationer med vårdnadshavare och stärka vårdnadshavares föräldraskap och underlätta att söka hjälp och stöd på rätt nivå. I ditt uppdrag kommer du även ha samarbeten och samverkan med barnhälsovården i Malmö, till exempel genom hembesöksprogrammet Växa tryggt.

I uppdraget ingår bland annat:
- Uppsökande arbete och att bygga relationer med vårdnadshavare i syfte att understödja för vårdnadshavare att hitta rätta verktyg och stöd i sitt föräldraskap.
- Stöd till förskolepersonal att tidigt upptäcka barn och vårdnadshavare i behov av stöd.
- Förmedla samhällsinformation och hänvisning till rätt form av stöd.
- Bedriva rådgivande och stödjande samtal.
- Bedriva motivationsarbete.
- Hålla föräldrakurser.
- Samverkan mellan förskolor, vårdnadshavare och arbetsmarknads- och socialförvaltningen, samt övriga externa aktörer, både utifrån barnet och familjen men även ge input i det förvaltningsövergripande samverkansarbetet.

Arbetet sker till stor del dagtid men viss tjänstgöring sen eftermiddag och kvällstid kommer att förekomma (till exempel vid föräldramöten och föräldrakurser). Möjlighet till flex finns. Ni kommer att ha ert kontor centralt i Malmö, men ni kommer också att vara ute mycket på Malmö stads förskolor samt på BVC: er runt om i Malmö. De fyra tjänsterna kommer att ingå i ett större team av föräldrarådgivare på Arbetsmarknads- och socialtjänstens enhet Förebyggande och tidigt stöd, och ni kommer tillsammans bilda en arbetsgrupp med fokus på Malmös yngsta invånare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen (210 hp) och med minst 3 års erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer efter examen, du har därigenom goda kunskaper om barns behov och samspel. Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift.

Följande är meriterande för tjänsten:
- Erfarenhet av arbete i eller gentemot förskola
- Erfarenhet av att arbeta i eller samverka med förskola
- Insikt i nationella styrdokument för förskolan
- Erfarenhet av förebyggande arbete med målgruppen yngre barn
- Utbildning i och erfarenhet av att hålla föräldragrupper utifrån manualbaserade program.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är bekväm med att ta egna initiativ och att självständigt strukturera och driva ditt arbete. Du är nytänkande, vilket leder till idéer och nya angreppssätt. Du trivs i en roll där du får möjlighet att skapa goda relationer och resultat med såväl barn, vårdnadshavare, kollegor och andra aktörer och du tar dig an situationer av olika karaktär på ett lugnt och kontrollerat sätt med förmågan att anpassa dig efter vad individen eller situationen kräver där och då.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juli 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren