Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschefer till Särskilt boende

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Jobbet som sektionschef handlar inte bara om att leda den dagliga driften; det handlar om att göra verklig skillnad i människors liv. Du får ansvaret för att skapa en positiv arbetsmiljö, hantera rehabilitering, bemanna vår enhet, främja kompetensutveckling och genomföra givande medarbetarsamtal. Du blir själva kärnan i vår strävan efter att erbjuda äldre vård och omsorg av högsta kvalitet.

Du kommer vara den som går i spetsen och säkerställer att vårt arbete överensstämmer med lagar, styrdokument, policys och processer. Ditt viktigaste uppdrag är att vägleda och stötta våra medarbetare, för att se till att de lyckas i sina uppdrag och att våra äldre får den omsorg de förtjänar. Vi tror på tillitsbaserad styrning och ledning, och vi letar efter någon som delar den övertygelsen och är redo att göra skillnad.

På vår avdelning för särskilt boende är vi engagerade i att vidareutveckla vår vård genom att använda kvalitetsregister som BPSD och Senior Alert. Dessutom har vi en kvalitetsuppföljningsmodell med tre viktiga delar: kvalitetsråd, kvalitetsdialog och kvalitetsplan. Som sektionschef kommer du vara en del av vårt ledningsteam, där du tillsammans med andra sektionschefer skapar förutsättningarna till att vi fortsätter erbjuda högkvalitativ och effektiv omsorg.

Här får du en plats där du kan påverka, inspirera och vara med och skapa förändring. Tillsammans värnar vi om Malmö Stad som en attraktiv arbetsgivare och gör verklig skillnad i människors liv varje dag. Följ med oss och var en del av denna meningsfulla resa!

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har:

  • En relevant akademisk examen, minst 180 hp.
  • Tidigare arbete i en chefsposition
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Följande erfarenheter är meriterande:

  • Genomförd chefs- eller ledarskapsutbildning
  • Arbetslivserfarenhet med koppling till vård- och omsorg
  • Dokumenterad erfarenhet av att driva framgångsrika utvecklingsprojekt
  • Erfarenhet inom digitalisering och e-hälsa

Vi letar efter en person som kan leda, motivera och ge befogenheter för att nå gemensamma mål. Du ska kunna samordna grupper, skapa engagemang och vara en referenspunkt. Trygghet, stabilitet och självinsikt är viktigt, liksom att se relationer i sitt rätta perspektiv och hantera dem konstruktivt.

Tydlig kommunikation är avgörande. Du ska säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara, samtidigt som du följer upp för att säkerställa effektivitet. Vi söker någon som ser helheten, tar hänsyn till det större perspektivet och agerar med organisationens bästa i åtanke.

Uthållighet är viktigt för att förbli motiverad trots motgångar. Du ska arbeta tills projekt är avslutade eller mål uppnådda. Bra samarbetsförmåga är också nödvändig; du ska kunna lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt.

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 
Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren