Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Samordnare till Sigtunaboendet

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Välkommen till Sigtunaboendet! Vi som arbetar här är stolta över vårt boende och vårt arbete som ligger i framkant när det kommer till det skadereducerande arbetet i Sverige. Vi söker dig som vill vara en del av vårt team och bidra till vårt fortsatta arbete framåt i rollen som vår nya samordnare. 

På Sigtunaboendet arbetar vi riktat mot hemlöshet och aktivt bruk av droger. Hos oss bor personer i olika åldrar, med olika bruk av droger och med skilda livshistorier. Det ställer krav på oss som arbetar här att kunna växla mellan olika strategier och bemötande beroende på vilken person vi möter. Det ställer även krav på verksamheten att hela tiden utvärdera och hitta nya lösningar på det som vi ställs inför. På boendet arbetar ett dagteam bestående av sex socialsekreterare och en lokalvårdare samt ett kväll- och helg-team som består av fyra socialpedagoger. Boendet är även bemannat med vakt dygnet runt. Som samordnare arbetar du dagtid mån-fre. 

Som samordnare ingår bland annat följande arbetsuppgifter: 

  • Samordning kring det dagliga arbetet
  • Representera verksamheten i olika forum, internt och externt
  • Handledande uppdrag för kollegor
  • Ett större administrativt ansvar (mestadels arbete kring rutiner, processer etc.)
  • Hålla i introduktion för nya medarbetare
  • Administrera bemanning av vikarier vid behov

Vi söker dig som vill bli en del av både det dagliga arbetet och bli en resurs i omvärldsanalyser och utvecklingsarbete. Som anställd hos oss erbjuds du, förutom det kollegiala utbytet, en gedigen introduktion, extern handledning, flextid, metodutveckling samt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen samt erfarenhet av att arbeta i ett samordnande/koordinerande uppdrag. Vi vill också att du har erfarenhet av klientnära arbete, erfarenhet av arbete på behandlingshem och/eller boendeverksamhet samt kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande, skadereducerande arbete samt dokumentationsvana.

Det är meriterande med erfarenhet av vår målgrupp, dvs.personer med ett aktivt beroende som också befinner sig i hemlöshet. B-körkort för manuellt växlad bil samt god körvana är också meriterande.

Eftersom vårt arbete innebär mycket kommunikation, både i form av skriftlig dokumentation och samtal krävs goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift samt god kommunikativ förmåga.

Vi söker dig som uppskattar att driva processer framåt. Vidare är du en person med en hög grad av tålamod som behåller lugnet och har en vana av mer akuta situationer.

I förhållande till arbetsgruppen behöver vi dig som är samarbetsinriktad, lyhörd och arbetar för att skapa ett gott arbetsklimat. Du reflekterar över dina egna handlingar samt är trygg i att både ge och ta feedback. Du har också en hög nivå av flexibilitet, både vad det gäller bemötande i olika situationer och förändrade omständigheter. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Om arbetsplatsen

Sigtunaboendet är ett lågtröskelboende för personer som befinner i i hemlöshet och som har ett aktivt bruk av droger, ofta i kombination med samsjuklighet. Sektionen består av Sigtunaboendet och uppsökarverksamheten för vuxna. 

Vi som arbetar här vet att vi behöver varandras olika erfarenheter och kompetens för att ta såväl små som stora kliv när det kommer till att bedriva ett socialt arbete med hög kvalitet för vår målgrupp. Vi möter Malmöbon där den är och hittar vägar till förändring tillsammans med individen. En av våra framgångsfaktorer är att vi under åren har lyckats väl när det kommer till att etablera goda och starka samarbeten med interna och externa aktörer såsom Region Skåne, polis och universiteten i Malmö och Lund. Förutom att vi kan göra mer när vi är fler, så öppnar det fler dörrar till positiv förändring för våra boende.

Återkommande bjuder vi in och blir inbjudna till samarbete internt och externt. Vi håller föredrag om verksamheten och de lärdomar vi gör på resans gång. Det är en uppgift som vi tar oss an tillsammans i personalgruppen.  

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare 
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 19 och 22 aug.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren