Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Kommunikatör till serviceförvaltningen

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi letar efter en kommunikatör vars främsta uppgift är att skapa rörligt innehåll till våra kommunikationsplattformar. Du är oftast med under hela processen, från det att en idé föds till en färdig produkt. Din främsta uppgift blir att skapa film till malmo.se, vårt intranät och sociala medier. Du kommer även jobba med att skapa innehåll i form av text och bild. Vi driver ett employer branding arbete på förvaltningen, här kommer du få bidra tillsammans med en annan kollega på avdelningen. Tyngdpunkten i rollen ligger på det operativa – så trivs du med att producera och leverera material ska du läsa vidare!

Kvalifikationer

Vad söker vi?

Du har högskoleutbildning, minst 180 hp, inom media och kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi tror att du hunnit arbeta minst tre år som kommunikatör med att skapa filmer till sociala medier, interna eller externa kanaler. Du har en kapacitet att omsätta komplex information till något enkelt och begripligt.

Eftersom du främst kommer arbeta med filmproduktion är det krav på tidigare erfarenhet av att producera, klippa, redigera och tillgänglighetsanpassa filmer. Du är extra intressant för oss om du har erfarenhet sedan tidigare av grafisk formgivning (exempelvis layout av tidningar, affischer, broschyrer) samt stillbildsfotografering. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med employer branding, både att lägga upp en strategi och sedan genomföra kommunikationsinsatser.

Du ska ha grundläggande kunskap i nedanstående verktyg:

  • Premiere Pro
  • Office 365 (word, excel, power point)
  • Indesign

Det är meriterande med kunskap i nedanstående verktyg:

  • Audition
  • Adobe Photoshop
  • Lightroom
  • Illustrator

Du har mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Det är meriterande med goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

 

Vem är du?

Den vi söker måste såklart passa in på vår värdegrund.

Kreativitet - Vi uppskattar när du kommer med egna kreativa initiativ och är drivande i att omsätta en idé till verklighet. Vi är inte rädda för att testa nya idéer på vår avdelning, tvärtom så tycker vi det är kul att testa vad som funkar och inte.

Respekt - Du kommer ingå i en grupp där vi är ärlig mot varandra, hjälps åt och backar varandra. Du måste trivas med omväxlingen av att arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor.

Engagemang - Du går igång på att hjälpa andra och har roligt på vägen. Du försöker alltid hitta nya lösningar på ett gammalt problem och viktigt att du är prestigelös då vi emellanåt har en händelsestyrd verksamhet. Det ställer också krav på att du kan ställa om från det planerade till det oförutsedda.

Just det! Vi gillar att ha kul på jobbet. Vore toppen om du också tycker det är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Om arbetsplatsen

På kommunikationsavdelningen är vårt främsta uppdrag att hjälpa chefer och medarbetare att kommunicera rätt saker, vid rätt tillfälle, till rätt målgrupp, i rätt kanal. Vi skapar relevant innehåll för våra kollegor i våra interna kanaler och i våra externa kanaler där vi riktar oss mot Malmöbon!

Vem är vi?

Vi är ett kreativt, öppet gäng på nio personer där humor tar stor plats. Alla har någon form av spetskompetens och tillsammans kompletterar vi varandra.

Vi litar på att du får jobbet gjort, därför erbjuds du också möjlighet till distansarbete. Detta är ett roligt och omväxlande arbete, samtidigt tycker vi det är viktigt med struktur. Vi har därför en tydlig mötesstruktur som följer vårt arbetssätt. Vi delar gärna med oss av våra kompetenser. Vi har exempelvis regelbundet en ”verkstad” där vi delar med oss av kunskap eller bokcirkel lär oss något nytt tillsammans. Att utveckla oss själva och gruppen är viktigt.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 
 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren