Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Fritidsledare sökes!

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Välkommen till Oxie fritidsgård!

Oxie fritidsgårds lokal ligger i anslutning till Oxie centrum och är ett nav för områdets barn- och unga. Här arbetar totalt 6 fritidsledare och nu söker vi den sjätte personen som ska komplettera vår grupp. Vi som arbetar på fritidsgården är en grupp glada, lösningsfokuserade och kommunikativa fritidsledare som värdesätter kommunikation och teamkänsla. Vår verksamhet är välbesökt från öppning till stängning, så du behöver trivas i ett högt tempo och med att dagligen träffa ungdomar.


Tillsammans med ungdomar och kollegor planerar och genomför du fritidsgårdsverksamhet med fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv.

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har en fritidsledarexamen från folkhögskola, alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet av att jobba med vår målgrupp (ungdomar mellan 12-18 år)
  • Har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
  • Ha grundläggande datakunskaper

Det  är meriterande om du har flerårig arbetslivserfarenhet med vår målgrupp, att du är stabil i din roll som ledare och självständigt i ditt arbete. Du har också en vana att hantera olika situationer och samtal som förekommer i det främjande arbetet med barn och unga. I Oxie finns ett nätverk av aktörer som samverkar för barn- och ungas välfärd, därför önskar vi också att du är en initiativtagare som har en förmåga att se möjligheter som gynnar barn och unga. Är du dessutom en person som har en stark förmåga att skapa goda och bärande relationer och som får saker att hända, då är du precis den vi söker.

Har du ingen relevant eftergymnasial utbildning men har flerårig erfarenhet av att jobba med vår målgrupp (ungdomar 12-18 år) och passar in i beskrivningen ovan kan du ändå vara aktuell för tjänsten, men då som fritidsassistent istället för fritidsledare.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen - Fritidsgårdsenheten 
Under fritidsförvaltningens fritidsgårdsenhet drivs 18 fritidsgårdar runt om i staden med verksamhet riktad till målgruppen 12–18 år. Fritidsgårdarna erbjuder en meningsfull fritid för unga och bidrar till att ge barn och unga förutsättningar att vara inkluderade och delaktiga i sin fritid.

Fritidsförvaltningen  
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt

Med stöd i lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning. Detta då arbetet innebär kontakt med barn och unga. Länk till utdraget hittar du här: Belastningsregister för Barn i annan verksamhet

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren