Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Digitalisering och IT-chef till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

I Malmö stad pågår ett omfattande digitaliseringsarbete på kommunövergripande nivå. Malmö stads utvecklingsplan för IT och digitalisering för 2025 inkluderar både utvecklingsprojekt och implementeringsprojekt, med ett starkt fokus på kompetensförstärkning. Som enhetschef vid gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen kommer du att få möjligheten att etablera och leda en ny enhet som arbetar för att förbättra säkerheten och funktionaliteten i våra IT-lösningar. Detta arbete sker i nära samarbete med Malmö stads digitaliserings- och IT-avdelning, andra skolförvaltningar och verksamheter inom förvaltningen. Om du motiveras av att göra skillnad för Malmöbor, driva digitalisering och skapa en modern lärandemiljö, tycker vi att du ska söka tjänsten hos oss.

Arbetsuppgifter
I denna roll har du det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och organisera förvaltningens digitaliserings- och IT-arbete. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt för att säkerställa att vi fullt ut utnyttjar digitaliseringens möjligheter. Du leder ett aktivt arbete inom IT-säkerhet och tillförlitlig data. Vi söker en person med omfattande erfarenhet av komplexa systemmiljöer och gedigen bakgrund inom ledning av processer och utvecklingsprojekt inom IT-området. Din förmåga att ha överblick, helhetssyn och nytänkande är avgörande.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

Strategiskt beslutsfattande - Att fatta beslut enligt övergripande och långsiktiga verksamhetsmål, riktlinjer och styrdokument samt enligt delegation från nämnd och förvaltningsdirektör.

Samverkan och representation - Att representera förvaltningen i olika forum och nätverk inom IT och digitalisering, både internt och externt, är en central del av din roll. Du kommer att ha många kontaktytor och aktivt delta i stadens olika digitaliseringsprojekt. Särskilt fokus kommer att ligga på nära samverkan med övriga skolförvaltningar i Malmö stad, Malmö stads digitaliserings- och IT-avdelning och Skånes kommuner.

Ledarskap och organisationsutveckling - Att leda enheten med ansvar för budget, personal och verksamhet. Du leder genom att skapa en arbetsmiljö som främjar innovation och samarbete och säkerställer att enheten levererar hög kvalitet inom sitt ansvarsområde.

Rådgivning och stöd – Att bidra med specialistkompetens inom IT och digitalisering inför beslut och fungera som rådgivare till förvaltningsledningen.

Kvalifikationer

Krav:

  • Kandidatexamen (180 hp) inom ett område som är relevant för tjänsten, exempelvis inom IT eller digitalisering. 
  • Erfarenhet av att leda verksamhet inom området IT och digitalisering.
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och processledning inom IT- och digitaliseringsområdet i en större organisation.
  • Erfarenhet av komplexa systemmiljöer. 
  • Erfarenhet av upphandling inom IT och digitaliseringsområdet.
  • Chefserfarenhet som innefattar budget-, personal- och verksamhetsansvar.
  • Förståelse för olika IT-system och teknologier samt kunskap om trender inom digitalisering och digital transformation.
  • Mycket god svenska i tal och skrift. 

Meriterande:

  • Påbyggnadsutbildning inom ett för tjänsten relevant område, t.ex. IT, digitalisering eller ledarskap.
  • Erfarenhet av att bygga upp verksamhet inom området IT och digitalisering.

I rollen som digitalisering och IT-chef är det viktigt att kunna kombinera strategiskt tänkande, strukturerad arbetsmetodik, tydlig kommunikation, stark samarbetsförmåga och en analytisk problemlösningsförmåga för att framgångsrikt leda förvaltningens digitala utvecklingsarbete. 

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. På utbildningskontoret på Pilgatan 3, som blir din arbetsplats, finns förvaltningsledning samt förvaltningens centrala stödfunktioner samlade. IT- och digitaliseringschefen är direkt underställd avdelningschef för ekonomi och fysisk miljö 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Information om rekryteringsprocessen

Nedan följer datum för rekryteringsprocessen som vi ber dig att notera. 

15 augusti
Intervjuomgång 1
23 augusti
Återkoppling på arbetspsykologiska tester för kandidater som går vidare från intervjuomgång 1  
27 augusti
Slutintervju, samt intervju med fackliga representanter 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 augusti 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren