Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Arbetsmarknadssekreterare till Malmökraften

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Malmös viktigaste jobb kan bli ditt!

Du bidrar med din kompetens, energi och driv att aktivt bidra till att fler Malmöbor kommer i arbete eller i studier som syftar till arbete och självförsörjning. Som arbetsmarknadssekreterare gör du kartläggningar, arbetar aktivt med arbetsgivarkontakter, matchning och erbjuder stöd under insatser för deltagare som är inskrivna i projektet.

Du ingår i ett multikompetent team med handläggare från Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten. I projektet Malmökraften samarbetar vi även med Försäkringskassan samt rehab koordinatorer från Region Skåne. Alla i projektet ska genom sitt engagemang och kunskap bidrar till att projektets mål uppfylls.

Rollen som arbetsmarknadssekreterare innebär bland annat att:
- Förbereda, vägleda och coacha deltagare i projektet, i syfte att de ska bli självförsörjande alternativt göra ett stegförflytting mot självförsörjning.
- Arbetsgivararbete i syfte att ackvirera lediga jobb/praktikplatser till deltagare.
- Genomföra insatser av olika slag, så som matchning av lediga jobb samt förberedande och rustande insatser. 
- Dokumentera i databasen Pro Capita, bland annat beskriva och följa upp deltagarens process. 
- Delta i arbetsmarknads – och studieevent som projektet arrangerar. 
- Samarbeta och samverka med andra aktörer internt och externt. 
- Delta i utvecklingsarbetet av projektets insatser och metoder. 
- Samla erfarenheter och kunskaper inom området och hålla dig uppdaterad genom omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet inom arbetsmarknadsområdet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn med flera.  Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med arbetssökande och erfarenhet av Arbetsmarknadscoachning eller liknande metoder.

Du har förmåga att skapa förtroende och bygga professionella relationer och är intresserad av och ser vinsterna av samverkan och att du har en mycket god samarbetsförmåga.

För att lyckas i rollen innehar du nedan personliga egenskaper/förmågor: 

  • Självledarskap
  • Utvecklingsförmåga
  • Analytisk förmåga
  • Verksamhetsintresse
  • Kommunikativ
  • Samarbetsförmåga
  • Lösningsfokuserad och kreativ

Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift. Du har god datorvana och det är fördelaktigt om du har erfarenhet nya digitala verktyg såsom Office 365, Skype, SharePoint, Teams etc. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande

Det är viktigt att du trivs och får energi av att arbeta mot högt uppsatta mål och att bidra till projektets resultat, och med en vilja att inspirera och vara kreativ i ditt arbete med att hitta lösningar som bidrar till att fler malmöbor påbörjar studier.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på ca 12 månader.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Intervju planeras hållas vecka 32.

Tjänsten kommer att tillsättas förutsatt att erforderliga beslut tas.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren