Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Studie- och yrkesvägledare till Universitetsholmens gymnasium

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi på Universitetsholmens gymnasium söker en studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning heltid. Jobba med oss och var med och bidra till Malmöbornas och samhällets framtid.

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare vägleder du elever och blivande elever vad gäller studier och yrken till våra praktiska program med tillhörande introduktionsprogram på el- och energiprogrammet samt VVS- och fastighetsprogrammet. Vi söker dig som har ett genuint intresse för ungdomars utveckling och framtid, samt har ett engagemang för våra branscher. 

Hos oss kommer du att arbeta med både generell och individuell studie- och yrkesvägledning. Din roll innebär att ge eleverna verktyg och kunskaper som hjälper dem att fatta välgrundade beslut om sina framtida studier och karriärvägar. Genom personliga samtal, både individuellt och i grupp, får varje elev möjlighet att reflektera över sina egna styrkor och intressen i relation till olika framtidsvägar. Till arbetsuppgifterna hör bland annat:

  • stödja elever vid gymnasieval, skolbyte, omval samt vid fortsatta studier eller annan sysselsättning
  • ge vägledning till enskilda elever
  • upprätta och justera underlag till studieplaner
  • informera elever, vårdnadshavare och skolpersonal
  • medverka vid introduktion av nya elever
  • vara behjälplig i samordning av APL
  • delta i den professionella utvecklingen av studie- och yrkesvägledarrollen
  • delta i nätverksträffar för studie- och yrkesvägledare.
  • samverka med vårdnadshavare, skolpersonal samt interna och externa myndigheter/skolor
  • delta i studie- och elevkonferenser
  • delta i verksamhetens marknadsföring, exempelvis genom öppet hus och gymnasiemässor
  • handleda studenter som utbildar sig till studie- och yrkesvägledare
  • delta i skolans systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete
  • dokumentera enligt gällande rutiner i dokumentations- och diarieföringssystem.
Kvalifikationer

Krav:

  • kandidatexamen från studie- och yrkesvägledarutbildningen (180hp)
  • erfarenhet av arbete med ungdomar
  • goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument
  • mycket god digital kompetens
  • mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande: 

  • erfarenhet som studie- och yrkesvägledare, gärna inom gymnasieskola, med vana att arbeta nära näringslivet
  • erfarenhet av arbete på gymnasieskola eller högstadieklasser
  • god vana vid samarbete med andra myndigheter och deltagande i olika nätverk.

Vi söker en studie- och yrkesvägledare som är flexibel och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att skapa nya idéer och infallsvinklar samt hitta ett brett spann av lösningar på problem. Du visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du ha en utmärkt samarbetsförmåga och ett relationellt förhållningssätt som kännetecknas av ett gott bemötande mot både elever och kollegor. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Om arbetsplatsen

Skolan har ca 820 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Här är avstånden korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Våra anställda har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. 

Vill du veta mer om oss? Besök: malmo.se/universitetsholmen 


Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren