Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialsekreterare till semistrukturerad öppenvård för personer med LARO

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta inom Öppenvård LARO (den semistrukturerade öppenvården för vuxna Malmöbor med LARO). Vi arbetar både hands-on med saker av praktiskt karaktär/kompensatoriskt och med återhämtningsinriktat arbetssätt. Insatsen ska vara effektiv och tillgänglig med utgångspunkt i den enskildes behov. Du har som uppdrag att tillsammans med dina kollegor planera för och bedriva verksamhet för målgruppen. Syftet är att få målgruppen mer följsam till sin behandling och att hjälpa den enskilde att undanröja vardagliga hinder och få en ökad livskvalitet. Kontakten med deltagarna sker både individuell i form av psykosociala stödinsatser och praktiskt stöd samt i grupp kring olika aktuella teman. I insatsen ingår även frukost och lunch för deltagarna samt tillgång till kreativ verkstad.

Den semistrukturerade öppenvården sker dagtid, måndag till fredag. Som medarbetare inom Öppenvård LARO arbetar du tillsammans med ytterligare tre kollegor varav en har en mer koordinerande roll. I uppdraget ingår det att vara kontaktperson till ett antal Malmöbor och samverka med såväl IFO utredning, som är uppdragsgivare, som med andra aktörer den enskilde har kontakt med.

Verksamheten har totalt 12 platser som Malmöbon får ansöka om via sin socialsekreterare på IFO utredning.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsterna vill vi att du har socionomexamen eller annan högskoleexamen/högskoleutbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet kan bedömas som likvärdig. Vi vill också att du har aktuell erfarenhet av socialt arbete med målgruppen, det vill säga personer med riskbruk/skadligt bruk/beroende.

Vidare ser vi att det är meriterande för tjänsterna om du är utbildad i ÅP, MI, CM, CRA, Återhämtningsinriktat arbetssätt, Första hjälpen psykisk hälsa.

Meriterande för tjänsterna är:

- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

- Erfarenhet av personer med opioidberoende

- Erfarenhet av att arbeta med personer med LARO

- Erfarenhet av att arbeta med personer med samsjuklighet

- Erfarenhet av journalföring (helst Journal Digital)

Du behöver även behärska svenska både muntligt och skriftligt samt ha grundläggande datorkunskap för att vara aktuell för tjänsterna. Giltigt B-körkort för manuellt växlad bil är meriterande.

Förutom ovanstående vill vi att du:

- Visar handlingskraft utifrån klientens specifika behov

- Har ett empatiskt förhållningssätt

- Har ett Harm reductionperspektiv/good enough-perspektiv

- Är uppfinningsrik

- Är flexibel

- Är problemlösningsinriktad

Om arbetsplatsen

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fyra medarbetare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer hålls 15,16,19 och 20 aug.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Innan anställning behöver du visa socionomexamen eller intyg på likvärdig utbildning samt giltig id-handling.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren