Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschefer med förlängd introduktion

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en driven person med drömmar om att bli chef inom Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen? Har du intresse och drivkraft, men ännu inte erfarenhet från vård och omsorg eller ledaruppdrag? Då har vi en unik möjlighet för dig! Vi söker nu sektionschefer med förlängd introduktion till vår avdelning för särskilt boende i Malmö.

Du kommer att få en förlängd och individuellt anpassad introduktionstid, där du introduceras och coachas av erfarna chefskollegor. Introduktionens längd och innehåll anpassas efter dina tidigare erfarenheter och utbildningar. Under denna period kommer du att lära dig Malmö stads IT-stöd, riktlinjer och rutiner, vilket ger dig en stabil grund att stå på.

Vad vi erbjuder:

  • En förlängd och individuellt anpassad introduktionstid.
  • Stöd och coachning från erfarna chefskollegor.
  • Möjligheten att prova på chefsrollen i olika situationer.
  • Självständiga arbetsuppgifter med möjlighet att påverka och förbättra verksamheten.
  • En plats i enhetens ledningsgrupp där du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbeten.
Arbetsuppgifter

Under din introduktionstid kommer du att få möjlighet att prova på chefsrollen genom att hoppa in när kollegor är frånvarande eller när arbetsbelastningen är hög. Detta ger dig värdefull praktisk erfarenhet av ledarskap. Samtidigt kommer du att ha självständiga arbetsuppgifter, såsom att driva mindre projekt och genomföra utredningar.

Du kommer att få de verktyg och den kunskap du behöver för att kunna leda en sektion på egen hand när en tjänst blir ledig inom särskilt boende.

Som självständig sektionschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för planering, utveckling, personal och arbetsmiljö. Du arbetar aktivt för att hålla en god ekonomi och balanserad budget. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina medarbetare, där du vägleder och stöttar dem för att säkerställa att de kan utföra sina uppdrag på bästa sätt, vilket inkluderar att upprätthålla högkvalitativ vård och omsorg för våra äldre.

Som sektionschef ingår du också i enhetens ledningsgrupp. Här samarbetar du med andra sektionschefer för att driva utvecklings- och förbättringsarbeten som syftar till att skapa effektiva verksamheter med hög kvalitet utifrån våra medborgares behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp inom exempelvis socialt arbete, hälso- och sjukvård, beteendevetenskap.
  • Minst två års arbetslivserfarenhet inom din profession eller annat relevant område.
  • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg

Vi söker dig som har starka ledaregenskaper och förmågan att motivera andra för att nå gemensamma mål. Du kan effektivt samordna grupper och skapa engagemang och delaktighet, vilket bidrar till en positiv arbetsmiljö. Du är trygg, stabil och har god självinsikt, vilket gör att du kan hantera olika situationer med lugn och professionalism.

Du kommunicerar klart och tydligt, säkerställer att ditt budskap når fram och att alla förstår förväntningarna. Du påminner och följer upp för att bibehålla effektivitet. Trots bakslag och besvikelser förblir du motiverad och effektiv, och arbetar målinriktat tills projekt är avslutade och resultat uppnådda.

Du samarbetar bra med andra, relaterar lyhört och smidigt, lyssnar aktivt och löser konflikter konstruktivt. Du är också strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt. Du sätter upp och håller tidsramar, vilket hjälper dig att hantera arbetsbelastningen och nå uppsatta mål.

Urvalsarbetet kommer att påbörjas efter ansökningstiden har löpt ut.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Fackliga företrädare

Kommunal Skåne Sektion 4, 040-345504, malmo-vard-omsorg.skane@kommunal.se

Vision Malmöavdelningen, 040-304830, visionavdelningen@malmo.se

Vårdförbundet Skåne, 077-1420 420, info.skane@vardforbundet.se

Fysioterapeuterna, Ann Hedman, 076-6394547, ann.hedman@malmo.se

Sveriges Arbetsterapeuter, Björne Lantz, Sveriges Arbetsterapeuter, 040-344332, bjorne.lantz@malmo.se

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten. Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!

Läs mer om finskt förvaltningsområde här: Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren