Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Malmö stad söker en trafikplanerare med inriktning godstrafik

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsuppgifter

Som trafikplanerare på Fastighets- och gatukontorets mobilitetsenhet kommer du att ansvara för trafikfrågor i stadsutvecklingsprojekt relaterat planprocessen, så väl som i genomförandefasen. Rollen innebär också ansvar för utrednings- och uppföljningsarbete, samt analyser inom trafik och infrastruktur. Du ansvarar för att behandla, samordna och bereda trafikärenden och remissyttranden. Samverkan är en viktig del i rollen, där kontaktytorna är många, såväl internt inom förvaltningen och staden, som externt med medborgare och myndigheter.

I denna roll kommer du ha ett fokus på trafikfrågor, som berör godstrafik. Du kommer att delta i planprocessen med din kompetens inom dessa gods-frågor, vilket innebär planering och granskning av både planer och bygglov. Dessutom kommer du att medverka i projekt kopplade till godslogistik, citylogistik och utvecklingen av Malmö Hamn.

Utöver ditt specifika fokusområde kommer du även arbeta med frågor som berör hela trafikområdet. Det blir ditt ansvar att självständigt leda så väl som medverka i utredningar, analyser och strategiska arbeten, relaterade till tjänstens arbetsområde.

Med din kompetens kommer du att bidra i våra stadsutvecklingsprojekt, där flera olika kompetensområden och intressenter ingår, både inom och utanför förvaltningen. Du blir därmed en viktig rådgivare och ett centralt stöd till dina kollegor på förvaltningen inom ditt specialistområde!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom stadsbyggnad, trafik eller infrastruktur alternativt har universitets- eller högskoleutbildning inom samhällsplanering med en liknande inriktning. Det är meriterande om du har utbildning i trafikplanering. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom trafik- och samhällsplanering, där du arbetat med bland annat gods-frågor. Har du även arbetat med logistikfrågor, planprocess och/eller projektledning inom trafikområdet, är detta meriterande.

Som person är du resultatinriktad och strukturerad. Du arbetar självständigt och planerar aktiviteter i god tid med god framförhållning och beaktande av möjliga förändringar. Det är viktigt att du tar initiativ och driver arbetet framåt i förhållande till budget, kvalitet, viktiga delmål och slutleverans. Din förmåga att kommunicera med både uppdragsgivare och kollegor är god. Du har lätt för att samarbeta med andra och har alltid ett professionellt bemötande.

Du besitter mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb tillsammans med kunniga och engagerade kollegor med många olika kompetenser inom stadsutveckling. Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Tjänsten är tillsvidare, men provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad!

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren