Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare fritidshem i hemkunskap till Hermodsdalsskolan

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är grundlärare med inriktning fritidshem och huvudämne hemkunskap till Hermodsdalsskolans anpassade grundskola! Vi söker dig som vill vara med och samordna samt utveckla det pedagogiska arbetet på fritidshemmet. Du arbetar för att skapa en fritidsverksamhet som präglas av en god pedagogisk miljö som låter elevernas intresse och nyfikenhet stå i centrum. Tillsammans med dina kollegor på grundskolans fritidshem arbetar du med att skapa strukturer för en inkluderande fritidsverksamhet med stimulerande lärmiljöer för att ge förutsättningar för alla barn att utvecklas så långt som möjligt. Din planering utgår från läroplanen och våra styrdokument.

I dina arbetsuppgifter ingår det också att samverka i klass under skoldagen tillsammans med speciallärare, förskollärare och elevassistenter. På eftermiddagarna arbetar du på fritidshemmet. Värdegrundsarbetet har särskilt stor vikt under skoldagen och vi jobbar enligt tanken att alla elever kan och ska lyckas! Utöver detta kommer din tjänst att innehålla undervisning i hemkunskap för ämnesklassen. På Hermodsdalsskolan ser vi varje elev! Vi arbetar med nära relationer till såväl elever som vårdnadshavare och genom regelbundna resultatdialoger där vi analyserar vilka delar eleverna har kvar att arbeta med för att nå målen anpassar vi undervisningen till varje elev. Det språkutvecklande arbetet genomsyrar alla skolans ämnen.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare med inriktning fritidshem med huvudämne hemkunskap. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat på anpassad grundskola. Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö för våra elever under hela deras skoldag.

Vi ser även att du kan individanpassa efter elevernas olika behov och utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och du arbetar effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Intervjuer sker löpande!

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med både grundskola och anpassad grundskola. På grundskolan går det 510 elever och på anpassad grundskolan 23 elever. Vi arbetar med nära relationer till såväl elever som vårdnadshavare och genom regelbundna resultatdialoger anpassar vi undervisningen till varje elev. Kännetecknande för oss är grundsynen att alla elever kan och ska lyckas. Vi analyserar, följer upp och utvärderar varje elevs utveckling. Om något inte fungerar gör vi om för att eleven ska lyckas. Detta innebär en verksamhet i konstant förändring och du behöver trivas i såväl ett högt tempo som snabba förändringar kopplat till varje enskild elevs behov. Vi står för ett elevnära skolledarskap som bland annat blir synligt genom de verksamhetsrundor skolledningen går varje vecka och i de elevintervjuer vi genomför med varje årskurs. Hermodsdalsskolans fritidsverksamhet har 120 elever och präglas av en god pedagogisk miljö som låter elevernas intresse och nyfikenhet stå i centrum.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-12 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren