Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förskollärare till öppna förskolan Sesam

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (13 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om arbetsplatsen

Nu har du som utbildad förskollärare chansen att söka en spännande och utvecklande tjänst på Sesams öppna förskola! På öppna förskolan bedrivs en pedagogisk verksamhet för barn 0-6 år i sällskap med vårdnadshavare eller annan medföljande vuxen. Här arbetar vi för att erbjuda miljöer och aktiviteter som är lustfyllda och som stimulerar barns nyfikenhet och lärande samtidigt som verksamheten är en dörröppnare till ordinarie förskoleverksamhet. Stor vikt läggs på språkutveckling och läsfrämjande arbete.

Öppna förskolan Sesam finns på Rosengård och ingår i en familjecentral, vilket innebär att den är samlokaliserad med barnhälsovård, mödrahälsovård samt föräldrarådgivning. Familjecentralen fungerar som en hälsofrämjande och förebyggande arena där personal från verksamheterna samverkar kring tidiga insatser för familjerna.

Det finns ett välfungerande samarbete med pedagoger från andra öppna förskolor i Malmö med gemensam kompetens- och verksamhetsutveckling samt forum för pedagogiska diskussioner och kollegialt lärande. I vårt område kan vi också erbjuda dig ett unikt sätt att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete, där stor vikt läggs på opponering som metod för att fördjupa arbetet i områdets kvalitetsplaner.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Att arbeta på öppna förskolan Sesam innebär ett flexibelt och självständigt arbetssätt där du tillsammans med en förskollärarkollega arbetar för att utveckla och bedriva verksamheten utifrån uppsatta mål. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla i pedagogiska aktiviteter för barn och vuxna, skapa goda relationer, ge föräldrastöd samt samverka med både interna och externa aktörer.

Du behöver ha lätt för att möta nya människor och ha ett intresse för samhällsfrågor eftersom du ibland behöver stödja besökare i att navigera rätt i kontakt med olika myndigheter och samhällsaktörer. Vidare är du en trygg och ansvarsfull person som arbetar med kreativa lösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi tror att du som är rätt för denna tjänst är nyfiken och intresserad av utmaningar inom förskola, integration och förebyggande socialt arbete. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer, samt förmåga att tänka både strategiskt och långsiktigt. Vidare är du utvecklingsbenägen i arbetet med barn, har en god självinsikt och besitter kunskaper för att uppnå kvalitet i verksamheten.

Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att driva utvecklingsprocesser. Förutom arbetslivserfarenhet som förskollärare, är det även meriterande om du har erfarenhet av att möta människor från olika kulturer och människor med annan språkbakgrund. Vi ser gärna också att du har kunskap och erfarenhet inom drama, musik eller skapande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 18 november 2024 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. För att beställa utdraget se Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren